Žena izbola britanskog zastupnika



BIVŠI britanski mlađi ministar financija, 54-godišnji Stephen Timms, u bolnici je nakon što ga je u istočnom Londonu nožem ubola 21-godišnjakinja.  

Policija je rekla da je Timms uboden tijekom primanja u knjižnici u svojoj izbornoj jedinici. Napadačica je uhićena u popodnevnim satima, ali nije dala dodatne detalje, javlja BBC. Timms navodno sjedi u bolnici i razgovara s osobljem, pa se pretpostavlja da je izvan životne opasnosti.

On je tijekom 13 godina vlasti Laburističke stranke bio bliski suradnik Gordona Browna i ministra financija Alastaira Darlinga, a u jednom trenutku služio je kao prvi Darlingov pomoćnik, na takozvanom mjestu mlađeg ministra financija.

Zastupnik je u svojoj izbornoj jedinici Newham North East u Londonu od 1994. godine. O njegovoj popularnosti dovoljno govori činjenica da je trenutno zastupnik u parlamentu s najboljim izbornim rezultatom. Dobio je 70,4 posto glasova.

Zadnji napad na nekog parlamentarnog zastupnika dogodio se 2000. godine, kad je poludjeli napadač mačem nasrnuo na Nigela Jonesa, zastupnika Liberalno demokratske stranke. Jones je ranjen, a njegov pomoćnik Andrew Pennington ubijen. Ubojica, Robert Ashman, osuđen je zbog pokušaja ubojstva i ubojstva bez predumišljaja.

Pročitajte više