Žena koja je kod Koprivnice pred djecom zaklala partnera rodila u zatvorskoj bolnici

Foto: Damir Spehar/PIXSELL, Facebook

SLAĐANA BRKIĆ, koja je prošlog mjeseca u visokom stupnju trudnoće nožem ubila svog nevjenčanog supruga Dejana Slivara, rodila je djevojčicu u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu.

Prva hrvatska žena koja je rodila iza rešetaka

Tu je informaciju za ePodravinu potvrdio glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić i dodao kako su majka i beba dobro. Brkić je tako postala prva hrvatska žena koja je rodila u zatvoru.

"To je sve što vam mogu reći, istraga je u tijeku i detalje ne znam, to nije u mojoj nadležnosti", rekao je Galić.

Ubila ga pred djecom

Podsjetimo, 28-godišnja Slađana je 15. veljače u sobi obiteljske kuće u mjestu Goli kod Koprivnice kuhinjskim nožem dvaput u prsa ubola nevjenčanog supruga Dejana Slivara (46), koji je na mjestu preminuo. Brutalnom ubojstvu svjedočilo je njegovo dvoje maloljetne djece, dok najstarija kći nije bila kod kuće.

Ubojičin otac: Dijete je Dejanovo

Slađanin otac Nikola Brkić ePodravini je rekao kako mu je Slađana kazala da je dijete Dejanovo. Ona već ima sina od pet i pol godina koji je udomljen, a novorođenče će joj vjerojatno biti oduzeto jer s njom ne može ostati u istražnom zatvoru.

Dijete može biti s majkom u požeškoj kaznionici do tri godine starosti, no tek nakon izrečene presude. Optužnica za ubojstvo još nije podignuta.

Pročitajte više