Žena koja je ubijena u Splitu imala 20 rana, zadnja tri uboda su bila kobna

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

DO sada neosuđivanom Željku Đekiću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog teškog ubojstva na posebno okrutan način, saznaje se iz županijskog Državnog odvjetništva.

Ispitala ga je dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Julijana Stipišić. Nakon toga je podnijela prijedlog sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog posebno teške okolnosti kaznenog djela.

Bivšu 44-godišnju partnericu Đekić je ubio na njenom radnom mjestu u splitskom Lidlu, na Poljičkoj cesti, u utorak oko 15 sati.

 

Zadnja tri uboda bila smrtonosna

Uz verbalni napad zadao joj je 20 ubodno-reznih rana, od kojih su zadnje tri bile smrtonosne jer su probole srce i pluća, javlja Dalmacija Danas.

Đekić će biti mjesec dana u istražnom zatvoru i za očekivati je da će mu se on produživati.

Stavlja mu se na teret teško ubojstvo na posebno okrutan način. Ubio je blisku osobu s kojom je donedavno živio u izvanbračnoj zajednici.

Već je prijetio da će je ubiti?

Đekića se optužuje i da je već dulje vrijeme izvanbračnu suprugu ponižavao, vrijeđao i prijetio da će je ubiti. Ona se zbog toga odselila sa sinom kod svojih roditelja.

Doneseno je i rješenje o provođenju istrage. Predsjednik Županijskog suda odredio mu je branitelja po službenoj dužnosti Jakšu Cvitkovića.

Slijedi istraga na koju ima pravo žalbe u roku od osam dana od primitka rješenja, koje su dobili jučer za vrijeme ispitivanja.

Pročitajte više