Žena pala sa zida visokog 4 metra pred domom zdravlja u Omišu i poginula

Foto: Google Street View

U SPLITSKOJ bolnici preminula je žena koja je u srijedu poslijepodne pala s četiri metra visokog zida kod ambulante u Omišu, izvijestila je u petak splitsko-dalmatinska policijska uprava. Kako se navodi u policijskom izvješću, nesreća se dogodila u srijedu, 1. veljače oko 18 sati.

Mediji otkrivaju da je s četiri metra visokog zida nedaleko od ambulante koji nije zaštićen ogradom pala 67-godišnjakinja iz Kučića. Ozlijeđena osoba je nakon pada prevezena na pružanje liječničke pomoći u KBC Split, a, kako stoji u policijskom izvješću, naknadno je u bolnici preminula. U događaju za sada nisu utvrđeni elementi koji upućuju na kazneno djelo. Na mjestu događaja obavljen je očevid i obaviješteno je državno odvjetništvo, kazali su u policiji.

Građani ogorčeni

Građani su ogorčeni, piše Slobodna Dalmacija. Na društvenim mrežama upiru prstom u gradsku vlast, čude se što cijeli prostor ispred zgrade Doma zdravlja nije zaštićen ogradom. Zemljište s kojega je pala žena iz Kučića u vlasništvu je Županije splitsko-dalmatinske, kao i sam Dom zdravlja koji još od šezdesetih godina prošloga stoljeća stoji praktično nepromijenjen.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa kaže kako ograda na tom dijelu nikada nije bila predviđena jer je to put na kojemu ne bi ni smjelo biti zaustavljanja i parkiranja, što je i prometnim znakom obilježeno.

"Ono što mogu najaviti jest skoru ozbiljnu rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja u Omišu jer sve ovo dosad bilo je samo unutarnje šminkanje. Već do ljeta nam je plan imati građevinsku dozvolu, nakon čega ćemo aplicirati na europske fondove", rekao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više