Žena pala sa zida visokog 4 metra pred domom zdravlja u Omišu i poginula

Foto: Google Street View

U SPLITSKOJ bolnici preminula je žena koja je u srijedu poslijepodne pala s četiri metra visokog zida kod ambulante u Omišu, izvijestila je u petak splitsko-dalmatinska policijska uprava. Kako se navodi u policijskom izvješću, nesreća se dogodila u srijedu, 1. veljače oko 18 sati.

Mediji otkrivaju da je s četiri metra visokog zida nedaleko od ambulante koji nije zaštićen ogradom pala 67-godišnjakinja iz Kučića. Ozlijeđena osoba je nakon pada prevezena na pružanje liječničke pomoći u KBC Split, a, kako stoji u policijskom izvješću, naknadno je u bolnici preminula. U događaju za sada nisu utvrđeni elementi koji upućuju na kazneno djelo. Na mjestu događaja obavljen je očevid i obaviješteno je državno odvjetništvo, kazali su u policiji.

Građani ogorčeni

Građani su ogorčeni, piše Slobodna Dalmacija. Na društvenim mrežama upiru prstom u gradsku vlast, čude se što cijeli prostor ispred zgrade Doma zdravlja nije zaštićen ogradom. Zemljište s kojega je pala žena iz Kučića u vlasništvu je Županije splitsko-dalmatinske, kao i sam Dom zdravlja koji još od šezdesetih godina prošloga stoljeća stoji praktično nepromijenjen.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa kaže kako ograda na tom dijelu nikada nije bila predviđena jer je to put na kojemu ne bi ni smjelo biti zaustavljanja i parkiranja, što je i prometnim znakom obilježeno.

"Ono što mogu najaviti jest skoru ozbiljnu rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja u Omišu jer sve ovo dosad bilo je samo unutarnje šminkanje. Već do ljeta nam je plan imati građevinsku dozvolu, nakon čega ćemo aplicirati na europske fondove", rekao je.

Pročitajte više