Žena prije 40 godina ostavila bebu u parku u SAD-u. Sada je optužena za njenu smrt

Majka novorođene djevojčice čije je tijelo pronađeno u parku u New Jerseyju na Badnjak prije gotovo 40 godina identificirana je i sada je optužena za napuštanje i smrt djeteta, objavile su jučer lokalne vlasti.

Beba, koju je policijski kapelan nazvao Mary, pronašla su dva dječaka u osamljenom parku u Mendham Townshipu 1984. godine, rekao je tužitelj okruga Morris Robert Carroll. Bebina je pupčana vrpca još uvijek bila pričvršćena kad je pronađena, a bila je zamotana u ručnik u plastičnoj vrećici. U trenutku napuštanja još je bila živa, rekao je Carroll.

Žena, koja je tada imala 17 godina, uhićena je u Južnoj Karolini 24. travnja i kao maloljetnica optužena za ubojstvo iz nehata. Ona nije u pritvoru, ali je "pod policijskim nadzorom", rekao je Carroll.

Ime žene nije objavljeno jer je bila maloljetna kada je nastupila smrt djeteta. Identitet oca djeteta, koji je u to vrijeme imao 19 godina, također je utvrđen, rekao je Carroll, ali vlasti su rekle da on nije znao da je beba rođena i da nije umiješan u njezinu smrt. Umro je 2009. godine.

Mogući motiv ili razlog napuštanja bebe nije objavljen. Do novih saznanja u ovom slučaju došlo je prije nekoliko godina kada je napravljena usporedba DNK između djeteta i oca, rekao je Carroll, iako je odbio daljnje komentare.

Pročitajte više