Žena se žalila na buku žičare pa joj zapaljen auto: Neću si oprostiti tu izjavu

Foto: Twitter/Renato Petek

DIJANI BANEK SAŽ, koja se jučer novinarima požalila na buku sljemenske žičare, u noći sa srijede na četvrtak zapaljen je automobil marke BMW.

Informaciju o tome na društvenim mrežama je objavio Renato Petek, kandidat za zamjenika SDP-ovog potencijalnog gradonačelnika Joška Klisovića.

> Petek: Gospođi koja se jučer požalila na buku žičare noćas je izgorio auto

Požar je podmetnut

Auto je planuo oko 2:30 na Gračanskom dolu, u neposrednoj blizini sljemenske žičare koja baš zbog prekomjerne buke ne može dobiti uporabnu dozvolu.

Policija je danas poslijepodne potvrdila da je požar podmetnut otvorenim plamenom.

"Policija je rekla da će poslati nekoga radi zaštite"

"Strašno se bojim. Policija je rekla da će mi poslati nekoga radi zaštite još danas. Shvatite, ja sam bila sama u kući jer je suprug na putu", rekla je Banek Saž za Jutarnji list.

"Dosta mi je više svega, i žičare. Pa zar će nam zbog toga što smo javno rekli, a što je istina, paliti aute? Što je sljedeće, kuća? Ne, ne želim to povezati s onim što sam rekla", dodala je.

"Bilo je strašno"

"To je bilo oko pola tri. Nekoliko eksplozija. Istrčala sam van u čarapama i krenula u naš mali auto (bijeli Twingo koji je bio parkiran do BMW-a) jer bi i on izgorio. Nisam uopće razmišljala da je moglo doći do eksplozije i da sam mogla stradati. Strašno je bilo. Onda sam nazvala 112, izvukla neko crijevo i pokušavala ugasiti vatru", kaže Banek Saž.

Na pitanje novinara povezuje li požar s nekim privatnim ili poslovnim razlozima, Banek Saž je rekla: "Ja plešem u Ladu, suprug je obrtnik, nemamo dugove, nikad nam nitko nije prijetio, ništa".

"Neću si oprostiti za tu izjavu"

"Neću si oprostiti za tu izjavu. Bila sam u šopingu u Areni kad me nazvao suprug da će doći novinari i da dam izjavu. A rekla sam samo ono što je i što govorimo već dvije godine. Kad žičara radi, to je kao da svemirski brod prolazi, i to traje cijelo vrijeme rada žičare", zaključuje.

Što je rekla dan prije požara?

Podsjetimo, Dijana Banek Saž je dan uoči požara rekla da buka koju žičara proizvodi premašuje 50 decibela.

"Ponukana izjavama šefa gradilišta, gospodina Gorana Radića neki dan na televiziji, kada je rekao da je uživao voziti se u žičari i da ona nije glasna, htjela bih ga pozvati jedno jutro kada žičara krene raditi. Ujutro u 7 sati neka dođe u našu spavaću sobu gdje je izmjereno preko 50 decibela buke, što sigurno nije glasnoća koja je dozvoljena u naseljenom području. Čisto da vidi kako je živjeti tu i kako to zvuči", rekla je Banek Saž.

"To je neprekinuta buka... Kada bi žičara krenula raditi, buka bi trajala od početka pa sve do kraja radnog vremena. Ma ne možete zamisliti. Zvuk je kao da se nalaziš u postrojenju žičare ili trafostanici, neprekinuta buka koja izjeda mozak. Jedva da možeš razgovarati. Mi smo baš mjerili... Radić je rekao da je buka od 50 do 61 decibela, a da je dozvoljeno 65", kazala je Dijana Banek Saž ogorčeno za 24sata.

Pročitajte više