Žena u Čazmi prosvjedovala protiv vilenjaka: "Ovo nije grad vilenjaka, dođi Isuse!"

Foto: Zvono.eu

BIZARAN prosvjed danas je održan u Čazmi i to na stari sajmeni dan kada u grad tradicionalno dolazi najviše ljudi, piše Zvono.eu.

"Ne, ovo nije grad vilenjaka. Vilenjaci - van! Mi kršćani slavimo Božić. Dođi Isuse", stajalo je na transparentu kojeg je držala jedna prosvjednica.

Naime, kako kaže spomenuti portal, već neko vrijeme u Čazmi traje projekt Čelfograd, a koji posjetiteljima, ponajprije djeci i mladima, omogućuje sudjelovanje u raznim radionicama i igrama poput izrade božićnih i novogodišnjih ukrasa, blagdanskih slastica, čitanju priča, pisanju pisama Djedu Mrazu, a koje prevode Čelfiji, odnosno vilenjaci koji su tradicionalno poznati kao bajkoviti pomoćnici Djeda Mraza.

Ipak, zabavni dječji projekt od početka ima svoje protivnike među građanima, u prvom redu vjernicima koji vilenjake i ostala izmišljena bića u sklopu radionice smatraju protivnima katoličkom nauku.

Čudan transparent kojeg gospođa drži u ruci upravo je prosvjed protiv radionice za djecu, a cijeli je događaj izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

 

Pročitajte više