Žena u Sjevernoj Irskoj donirala sinu dva organa i spasila mu život

Screenshot: YouTube 

SARAH Lamont iz Ballymena u Sjevernoj Irskoj u sedam mjeseci svojem sinu Joeu donirala je dio jetre i bubreg, piše Barcroft.tv. 
 
Malom Joeu liječnici nedugo nakon rođenja dijagnosticirali su dvije bolesti - policističnu bolest bubrega i fibrozu jetre. Bubrezi su mu bili toliko uvećani da su ispunjavali cijeli abdomen i pritiskali pluća, a prognoze liječnika nisu bile dobre. 
 
Bubrezi su mu uklonjeni i on je otada bio na dijalizi. "Čekali smo poziv da su našli donora, no uzalud", kazala je majka Sarah. Odlučila se na donaciju organa kako bi spasila život svojem djetetu. 

U sedam mjeseci presađena dva organa
 
"Ako mu mogu dati dio jetre, zašto ne bih i bubreg?" pitala je liječnike. Joeu je dio jetre njegove majke presađen u siječnju 2017., a bubreg je dobio u kolovozu iste godine. 
 
Dječak koji je svakodnevno bio nekoliko sati u bolnici na dijalizi dobio je novu priliku za puno bolji život i mogućnost da krene u školu. 
 
"Kvaliteta života mu je poboljšana 100 posto, pun je energije i drago mi je da sam mu pomogla. Sad je potpuno drugo dijete", kazala je Sarah. Dodala je kako obitelj sada može planirati i odlaske na odmor, što prije nisu mogli.

Pročitajte više