Otkriveno tko je napao dvije žene u Splitu. Njegova verzija priče je puno drugačija

Foto: Dalmacija Danas

Ginekologinju Mariju Divić i njezinu nećakinju je u kafiću na splitskoj Rivi u subotu napao 66-godišnji umirovljeni profesor Tomislav Lozo, inače jedan od utemeljitelja splitskog HDZ-a, piše Dalmatinski portal. Premda je Lozo osnivao HDZ u Splitu, odavno nije u stranci.

Lozo se nakon obračuna na Rivi udaljio i potom pojavio u Prvoj policijskoj postaji. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda ginekologinji i nećakinji. S Rive su žene odvedene u bolnicu na pružanje liječničke pomoći, no i Lozo je, kako doznaje Dalmatinski portal, u sukobu zadobio ozljede. 

Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu Lozo je pušten da se brani sa slobode. Nije osuđivan pa pritvor nije ni tražen. 

Lozo tvrdi da su žene poslale prosjakinju do njega

Njegova priča u bitnom se razlikuje od onoga što su ispričale Divić i nećakinja te njima bliske osobe. 

Lozo se požalio da su žene bile prilično bučne i da su loše govorile o Karolini Vidović Krišto. Kazao im je da što joj fali, da je zgodna i pametna. Tada su postale još glasnije, tvrdi. Nešto kasnije Lozu je prosjakinja pitala da joj da što novca. Kazala mu je da su je poslale gospođe koje su joj rekle da on ima novca, piše Dalmatinski portal.

On se, kaže, okrenuo prema njima, a one su mu povikale da prosjakinji da novca pri tom ga nazvavši ćoronja, zbog njegovih naočala. Tvrdi da je došao do stola i kazao im da im treba apaurin. Mlađa žena ga je, tvrdi, tada udarila čašom u bradu, a on ju je srušio sa stolice na pod. Potom je s leđa dobio udarac tupim predmetom, pretpostavlja, bocom u uho. Onda je bacio na pod i stariju ženu i udaljio se s Rive te se naknadno javio policiji.

Svjedokinja: Doslovno je premlatio ženu, lice joj je bilo izobličeno

"Bila sam nekoliko metara od njih kad sam začula strašan prasak. Taj čovjek srednjih godina doslovno je premlatio mlađu ženu. Udario ju je svom snagom u lice. To nije netko bez veze, nego obučen za takve stvari. Lice joj je poslije svega bilo sasvim izobličeno i natečeno. Krvi je bilo posvuda. Stariju je gospođu onda udario s leđa. Došla je hitna pomoć i odvezla ih je obje", ispričala je za Jutarnji list Vladimira Mascareli, članica inicijative Javno je dobro, koja je toga jutra bila na štandu na Rivi.

"Marija je aktivistica i radila je akcije za Javno je dobro kao i ja, tako da je poznajem. Ona uvijek govori što misli, ali prestrašno je da čovjek više ne smije ni slobodno govoriti što želi u svojim razgovorima. Nadam se da će obje biti dobro", kazala je Mascarell i dodala: "Njemu se nije sviđalo što govore o ženama u politici. I onda ih je on premlatio. Da su bili muškarci, ne bi to napravio. Ne znam u koje zakone to spada. To je tragično."

Pročitajte više