Ženu u sobi hotela Antunović ubio ljubavnik koji je potom čekićem napao Rumunja

POLICIJA je riješila slučaj misteriozne smrti 46-godišnje žene, koja je u četvrtak pronađena mrtva u sobi Hotela Antunović, na Kobiljačkoj cesti u Sesvetama. Ubio ju je ljubavnik, koji je kasnije, nedaleko od hotela, čekićem napao radnika iz Rumunjske. Policija u početku nije povezivala ta dva slučaja.

Podsjetimo, u četvrtak je oko 13.50 sati pronađeno mrtvo tijelo 46-godišnje Ivanke D., za koju je policija kasnije utvrdila da je imala prijavljeno fiktivno prebivalište u Zagrebu, dok je zapravo živjela na području BiH. U Hrvatsku je doputovala u srijedu, u ranim jutarnjim satima.

Oko 9 sati se Ivanka D., u društvu nepoznatog muškarca, prijavila u hotel i na svoje ime unajmila sobu. Muškarac, za kojeg se kasnije ispostavilo da je 44-godišnji Milo I., inače državljanin Hrvatske i BiH, hotelsku sobu je napustio u četvrtak, u ranim jutarnjim satima. Nekoliko sati kasnije, čistačica u hotelu, Ivanku D. je pronašla mrtvu.

Udarao je i davio do smrti

Policija je od rodbine ubijene žene doznala kako je s obitelji živjela na sarajevskom području, a samo je povremeno navraćala u Zagreb. Ondje se nalazila s Milom I., s kojim je bila u vezi.

Na tijelu ubijene žene bile su vidljive ozlijede po licu i vratu. Tijelo je poslano na obdukciju, a utvrđeno je kako ju je ljubavnik udarao i davio do smrti.

Nakon prvog ubojstva pokušao još jedno

U četvrtak oko 18.50 sati je Milo I., kroz otvoreni prozor obiteljske kuće u Bjelovarskoj ulici u Sesvetama, uskočio u sobu u kojoj se odmarao 53-godišnji Petru Z., radnik iz Rumunjske. Više puta ga je metalnim čekićem udario u predjelu glave i teško ga ozlijedio (zadobio je frakturu lubanje).

Policiju je u pomoć pozvao sustanar i kolega napadnutog Rumunja, 36-godišnji Draško V., koji je vidjevši napad, otrčao u obližnju policijsku postaju. Policija je u to vrijeme još vršila očevid u hotelu i pokušavala utvrditi identitet muškarca koji je s Ivankom D. bio u hotelu.

Kad su stigli u obiteljsku kuću u kojoj je Milo I. Rumunja napao čekićem, pomahnitali 44-godišnjak je još bio ondje. Policija ga je tad privela i, nakon što je kod njega pronašla stvari koje su ga povezivale s ubijenom Ivankom D., utvrdila kako je Milo I. kriv za oba zločina.

Što ga je natjeralo na ubojstvo i pokušaj ubojstva još nije poznato, jer se Milo I. brani šutnjom. Nakon provedene kriminalističke obrade, jučer je, u večernjim satima, odveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.
Foto: Destinacije.com

Pročitajte više