Zet taksista koji je pokosio dvoje pješaka: Ne pije i ne drogira se, pozlilo mu je

ZET TAKSISTA koji je u ponedjeljak oko 0.20 sati u ulici Šetalište braće Kazić u Jastrebarskom svojim Mercedesom sletio sa ceste i na nogostupu pokosio dvoje pješaka, pri čemu je ubio 18-godišnjakinju, tvrdi kako je 60-godišnjem Milošu B. pozlilo za volanom.

"Ne pije, ne drogira se, ne puši. To je taksist od 60 godina i izgubio je svijest u vožnji jer mu je pozlilo. Ne znamo je li kriv moždani ili srčani udar, tlak ili nešto drugo. Do prije nekoliko sati nije ni znao za poginulu djevojku i ozlijeđenog mladića. Morali smo mu ispričati da se ne iznenadi kad vidi u novinama. Sjeća se da je vozio neke ljude do kluba Lampaši, pa se vraćao kući prema Karlovcu. Nazvao je suprugu i rekao da stiže. Sjeća se ulaska u Jasku, ali ničeg poslije", ispričao je Večernjem listu Milošev zet Matija H.

"Kad je čuo što se dogodilo, to ga je jako potreslo i sad je u teškom psihičkom stanju. Nikada nije pio jer živi od vožnje. Otac je dviju kćeri i djed mom sinu. Redovito je išao na liječničke preglede. Ljudi ga često zovu da ih vozi jer imaju povjerenja u njega. Brzina kojom je naletio sigurno je bila velika, ali ne 190 kilometara na sat! Nije bio pri svijesti i ničega se ne sjeća!", dodao je.

Vozaču slomljene obje noge

Podsjetimo, u policijskom izvješću stoji kako je Miloš B. zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom te je u zanošenju sletio na nogostup, gdje je naletio na stup javne rasvjete, a potom na metalni stup semafora. Automobil se nastavio nekontrolirano kretati pa je prednjim dijelom Mercedesa naletio na dvoje pješaka, 18-godišnju Klaru Režek i njenog 16-godišnjeg prijatelja H. S., koji su stajali ispred poslovnice jedne banke. Mercedes se potom zabilo u zid pa u stup javne rasvjete od kuda je odbačen na izlog jedne trgovine, nakon čega se prevrnuo na krov.

Od zadobivenih ozljeda Klara je preminula u Domu zdravlja Jastrebarsko. Njenom prijatelju je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Milošu B. je liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica. Iako je u policijskom izvješću navedeno kako je samo lakše ozlijeđen, njegov zet tvrdi kako su ozljede teške - slomljene su mu obje noge. Milošu B. su uzeti uzorci krvi i urina, a još uvijek se utvrđuje je li mu uistinu pozlilo za volanom. Navodno nije riječ o problematičnom vozaču i dosad nije kažnjavan.

Ogorčeni stanovnici Jaske su na dan nesreće organizirali prosvjed protiv "ubojica na cestama". Prilikom prosvjeda stanovnici Jastrebarskog su blokirali cestu i poručili nadležnima da je krajnje vrijeme da Strossmayerov trg postane pješačka zona i da se nakon godina i godina praznih obećanja konačno izgradi obilaznica kako bi cesta kroz grad postala lokalna. Zatražili su i postavljanje ležećih policajaca, sigurnosnih ograda i nadzornih kamera te pojačane policijske ophodnje.

I.M.
Foto: Marko Miščević/Cropix

Pročitajte više