Sutra prema žičari kreće još više tramvaja, svi žele na Sljeme. Gužva je velika

Foto: Index

Grad Zagreb objavu na Facebooku posvetio je današnjoj besplatnoj vožnji žičarom. Napisali su da bi se do kraja dana žičarom moglo prevesti do 20 tisuća građana.

"Čak oko 1.000 posjetitelja svaki sat danas vozi se žičarom Sljeme, nakon odluke gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da žičara ovaj vikend bude besplatna. Očekujemo da bi do kraja dana žičara mogla prevesti i do 10.000 putnika! Za usporedbu, promet subotama je obično oko 2.000 putnika u danu.

Sve posjetitelje koji su odlučili ovaj vikend uživati u ljepotama Sljemena pozivamo da izbjegnu gužve u dolasku do donje postaje žičare tako što će koristiti javni prijevoz, jer garaža i okolni parking ne mogu primiti veliki broj automobila.

Uvode dodatni tramvaj

ZET je za tu svrhu osigurao potreban kapacitet tramvaja, uvevši danas tramvaje značajno većeg kapaciteta na liniji 15, a sutra će u promet uvrsti i dodatan tramvaj, te će polasci s Mihaljevca prema Gračanskom Dolju biti svakih 7-8 minuta.

Podsjećamo da uz tramvaj postoji i prijevoz autobusom, a za povratak sa Sljemena zadnji autobus vozi u 22.40 sa stanice kod Tomislavovog doma", napisali su iz Grada.

[Danas se svaki sat oko 1.000 posjetitelja vozi besplatnom žičarom na Sljeme] Čak oko 1.000 posjetitelja svaki sat...

Objavljuje Grad ZagrebSubota, 20. siječnja 2024.

Pročitajte više