Žinić: Ja sam hrvatski branitelj, vjerovao sam da će mi kuća biti darovana

Foto: Screenshot: Nova TV

SISAČKO-MOSLAVAČKI župan Ivo Žinić izjavio je u nedjelju da mu država nije darovala kuću u kojoj živi od 1995. godine iako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.

"Ja sam podnio zahtjev za darovanjem kao hrvatski branitelj, na to imam pravo po zakonu. Nažalost u tih 10-15 godina propisi su se mijenjali, imate pravo - nemate pravo, trebate promijeniti dokumente...", rekao je Žinić u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje novinara Nove TV kako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom, Žinić je kazao da ju je prijavio kao kuću u kojoj živi, premda to nema veze jedno s drugim. 

"Ja nisam u kartici naveo da sam vlasnik kuće, nego sam je prijavio kao kuću u kojoj živim. Nisam vlasnik te kuće. Ja sam vjerovao da će u međuvremenu to biti darovano,  ali do danas to nije riješeno", rekao je.

"Nažalost, postupak je dosta opsežan i mijenjali su se propisi i zakoni, dodao je.

Kaže da mu sad vjerojatno neće biti darovana kuća jer je suvlasnik obiteljske kuće u Marinbrodu. Trećina te kuće darovana mu je, kako tvrdi, 2016. godine. 

Predmet se trenutno nalazi u Uredu državne uprave koji je od 1. siječnja 2020. pripojen županijama, a time je u nadležnosti samog župana, no Žinić ističe kako neće on odlučivati o svom predmetu. Za to, kaže, postoje službe, premda priznaje da je on čelna osoba.

Na pitanje je li o tome razgovarao s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem te hoće li mu ta priča biti uteg za predstojeće lokalne izbore Žinić je rekao kako se čuju svaki dan oko problema na potresom pogođenom području, ustvrdivši: "Naravno da smo i ovo dotaknuli, a ovo za sada je sve potpuno u redu i ja ne vidim da je bilo što tu sporno."

Pročitajte više