Živi zid: Vladajućima je svejedno koliko su nas zadužili jer znaju da oni to neće morati vraćati

Foto: FAH

ŽIVI zid na svojem se službenom Facebook profilu osvrnuo na državno zaduživanje. Objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Kad mi dižemo kredite da bi preživjeli, kupili stan, auto, isplatili si plaću, platili račune, pokrenuli posao - onda ne možemo za garanciju staviti imovinu Oreškovića, Milanovića, Karamarka, Bože Petrova, nego garantiramo otplatu svojom imovinom. Kad oni dižu kredite da bi sebi isplatili plaće, kupili aute, zaposlili stranačke prijatelje i rodbinu, onda ne garantiraju svojom imovinom, nego našom.

Njima je svejedno koliko su se zadužili jer znaju da to nikad neće morati vratiti. Vratit ćemo mi kroz povećanje poreza, smanjenje plaća, rasprodaju državne imovine i sl.

Ako Vlada uvjerava običnog građanina da se dugovi moraju vratiti, zašto onda ona ne vrati svoje dugove? Ako se dugovi mogu vratiti, zašto su onda sve Vlade zadužene?

Život na dug nije odabir. Život na dug je nametnut. Zemlja bez monetarnog suvereniteta i svoje valute, ne može izaći iz dugova jer je sav novac u optjecaju dug", zaključuju.

Pročitajte više