Zlatar:Jazbecu se sudi ispočetka

NA ZALATARSKOM Županijskom sudu danas je počelo ponovno suđenje bivšem predsjedniku Uprave Javnog poduzeća "Niskogradnje" d.o.o iz Pregrade Zvonku Jazbecu i trojici obrtnika kojima je on, po optužnici, za neobavljene radove platio 850 tisuća kuna.

Suđenje Jazbecu i obrtnicima Ivanu Jakupiću, Nenadu Roginiću i Zdravku Šurbeku počinje ispočetka jer je od zadnje rasprave prošlo više od dva mjeseca,

Jazbec je optužen da je zlorabio položaj i ovlasti te krivotvorio službenu ispravu kako bi sebi i poslovnim partnerima poduzeća, trojici optuženih obrtnika, namaknuo znatnu nepripadnu materijalnu korist. Po optužnici Jazbec je obrtnicima preplatio obavljene, odnosno platio neobavljene radove, navodno oštetivši poduzeće za oko 850.000 kuna. Obrtnici su optuženi da su Jazbeca poticali na zloporabe.

Optuženici su ponovno izjavili da nisu krivi, a uz pristanak optužbe i obrane pročitani su svi do sada provedeni dokazi.

Danas su ispitani i svjedoci Josip Horvat i Rudolf Sekušak, koje je, kao i trećeokrivljenog Roginića, na raspravu po nalogu predsjednika Vijeća, suca Tomislava Ivande, dopratila policija, jer se nisu odazvali na jučerašnje ročište, a nisu opravdali svoj nedolazak.

Iz svjedočenja obrtnika Horvata i Serčaka doznalo se kako su im plaćani poslovi koje su kao kooperanti izvodili za "Niskogradnju". Horvat je potvrdio da je optuženi Jakupić izvodio (navodno preplaćene) zemljane radove u gradnji plinovoda u gradu Pregradi, a Serčak da je poslove na graničnom prijelazu Macelju, u kojima je bio "Niskogradnjin" kooperant, za njega obavljao Roginić, kojemu je usluge izravno plaćala "Niskogradnja".

Suđenje se nastavlja 25. i 26. studenoga obranom optuženika, završnim govorom stranaka i presudom.

(Hina) xkra yvkn

Pročitajte više