Zlatko Sudac prodaje vitraje ukrašene dragim kamenjem i slike naslikane vlastitom krvlju



POZNATI karizmatik Zlatko Sudac u svom ateljeu već godinama izrađuje skupocjene vitraje od dragog kamenja. Neke od Sudčevih rukotvorina na tržištu dostižu cijenu od vrtoglavih 400.000 kuna! Sudac je u svom ateljeu u Zagrebu nedavno izradio dva vitraja protkana zlatom i srebrom i optočena briljantima i kristalima. Vjeruje da će njegovi najnoviji vitraji dosegnuti vrijednost između 30.000 i 50.000 eura.

"Nikada nisam ni sanjao da bih mogao raditi nešto ovako, ali kada sam od direktora Cartiera i vlasnika jednog rudnika dijamanata u Južnoafričkoj Republici dobio na dar goleme dragocjenosti, odlučio sam ih ugraditi u svoje umjetnine. Bili su izričiti i htjeli su baš meni donirati drago kamenje. Rekao sam im da ga prodaju i da ćemo novac darovati brojnim udrugama, poput Biskupa Langa, Kapi dobrote, Ane Rukavine, ali su tvrdili da će, kada postanu dio mojih umjetnina, njihova vrijednost biti znatno veća i da tada taj novac namijenimo za humanitarne potrebe", rekao je Sudac za Večernji list.

Sudac svoje "umjetnine" planira prodati na aukciji koja će se u lipnju ili srpnju održati u Londonu. Na aukciji će Sudac kupcima nuditi desetak skupih vitraja, ali i nekoliko slika koje je naslikao vlastitom krvlju! "Sav novac namijenjen je za gradnju budućeg pastoralnog centra, o kojemu dugo maštam", rekao je Sudac

Pročitajte više