"Zlatni vrč" nova dramska serija Hrvatske televizije

DRAMSKA redakcija Hrvatske televizije pripremila je novu dramsku seriju "Zlatni vrč" za koju su scenarij napisali Sanja Kovačević i Zoran Sudar, koji je i redatelj serije.

Prva od 18 epizoda prikazana je danas novinarima, a počet će se emitirati 19. ožujka, petkom, na Prvom programu HRT-a, u 20,05, nakon Dnevnika.

Po riječima protagonista, serija na vrlo zanimljiv, duhovit, satiričan i intrigantan način govori o izmišljenom selu Vrču Donjem i njegovim stanovnicima, koji su odlučili od mjesta učiniti turističko središte iako za to nemaju nikakvih preduvjeta.

U seriji glume poznati umjetnici - Danko Ljuština, Goran Navojec, Ljubo Kerekeš, Goran Grgić, Ecija Ojdanić, Vanja Drach, Damir Lončar, Inge Appelt, Suzana Nikolić, Vedran Mlikota, Galiano Pahor i drugi.

Scenograf serije je Duško Jeričević, kostimografkinja Željka Franulović, a producent Mario Orešković.

Urednik Dramske redakcije Dubravko Jelačić Bužimski izrazio je zadovoljstvo što se nakon dugo vremena pojavila domaća dramska serija, dodavši da upravo takvi projekti imaju vrlo dobru gledanost.

Gledateljima će biti zanimljivo pratiti likove jedne male sredine, kroz njihove karaktere, grotesku i satiru, rekao je dodavši da je gledateljstvo željno domaće dramske riječi.

Po njegovim riječima, mnoga su ispitivanja pokazala da su hrvatske dramske serije nakon nekoliko repriza još uvijek zanimljive tv-publici. Hrvatske dramske serije od kojih su mnoge antologijske potrebno je reprizirati i zbog novih generacija, istaknuo je Jelačić Bužimski.

Serija "Zlatni vrč" prikazivat će se kroz četiri i pol mjeseca.

Pročitajte više