Znanstvenik vjernik na HRT-u: "Fufe s ptičjim mozgom objavljuju svoje sličice"

Screenshot: HRT

U HRT-ovoj emisiji Peti dan dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski, molekularni biolog koji je do 31. siječnja ove godine imao status vanjskog suradnika na Institutu Ruđer Bošković, komentirao je činjenicu da danas svatko može staviti svoju fotografiju na internet, a da pritom društvo to neće etiketirati.

Svoj stav iznio je na primjeru žene koja može slobodno staviti svoju fotografije na internet, pritom govoreći da je to nemoralno i kritizirajući društvo što na to ne reagira.

Rekao je da je problem današnjice što je "sve dozvoljeno jer smo tu načeli moral".

A onda je to obrazložio na sljedećem primjeru.

"Fufa koja pokazuje svoju jadnu golotinju" i "debil s gušterolikim mozgom"

"Imate fufu koja se skine i svoju jadnu golotinju pokazuje tamo, sa svojim jadnim ptičjim mozgom. I sada tu imate debila", ispalio je makedonski znanstvenik, a onda ga je prekinuo Aleksandar Musić i upao mu u riječ:

"A možda je fufa hiperinteligentna, kako znaš da ima ptičji mozak?" pitao ga je Musić posprdno.

Mitrikeski je nastavio.

"Imate debila koji gleda te sličice i njemu se njegov gušteroliki mozak smanjuje onom brzinom kojom mu se ukrućuje penis", rekao je, a voditeljica dodala da će "opet morati staviti dobno ograničenje na ovu emisiju".

"Da", odgovara Mitrikeski i nastavlja u žaru iznositi svoje izlaganje:

"Udarci koje nam Sotona priprema stoljećima"

"Sad kad taj debil pogleda svoju suprugu i ne svide mu se njene grudi, on će je izvrijeđati jer je fufa s ptičjim mozgom stavila svoju sličicu. To je debil koji je to napravio. Taj pad morala društvo tolerira. To je prvi udarac koji nam Sotona priprema stoljećima. Drugi udarac koji nam priprema Sotona je rat protiv razuma."

Mitrikeski kao svoje specifične znanstvene interese navodi: "Procesi i mehanizmi kvašćeve rekombinacije",  "Povijest i filozofija biologije" i "Odnos znanosti i kršćanskog vjerovanja". 

U HRT-ovoj emisiji Peti dan često nastupa zagovarajući crkvene stavove.

Emisija Peti dan zamišljena je tako da nekoliko intelektualaca različitih svjetonazora, najčešće njih četiri ili pet, komentiraju društveno-političke teme u Hrvatskoj i svijetu. 

Pročitajte više