Zoran Pripuz izlazi na slobodu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon tjedan dana ukinut je istražni zatvor za poduzetnika Zorana Pripuza koji bi tijekom dana trebao biti pušten na slobodu, javlja Jutarnji list.

Splitski Županijski sud donio je odluku o ukidanju istražnog zatvora na prijedlog Uskoka. Istražni zatvor je Pripuzu određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Uskok je u međuvremenu ispitao sve svjedoke koji su se odnosili na Pripuza pa više nisu postojali zakonski razlozi za njegovo zadržavanje, piše Jutarnji.

Afera ilegalni kampovi na Murteru

Istražni zatvor određen je i za još dvoje osumnjičenih iz afere ilegalnih kampova na Murteru - bivšoj županijskoj službenici Nedi Livljanić i Dariju Filipiju kojima je navodno pogodovala.

 

Bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi za poticanje na to nedjelo. Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić i Eduard Marži, no za njih tužiteljstvo nije zatražilo istražni zatvor.

Uskok je pokrenuo istragu protiv službenice osumnjičene za zlouporabe položaja i ovlasti te četvorke koja ju je navodno na to poticala, a sve kako bi se dvojici poduzetnika omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru, iako za to nisu mogli ispuniti uvjete i prikupiti dokumentaciju.

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon nedavnog uhićenja , pretresa i prikupljanja drugih dokaza Livljanić se, kako se doznaje, branila šutnjom, a ostali su odbacili počinjenje kaznenog djela za koje su osumnjičeni.

Pročitajte više