Škaro mora u zatvor zbog silovanja. Žrtva: Pravda je spora, ali je dostižna

Foto: Provjereno, Pixsell

Damir Škaro ide u zatvor na dvije i pol godine. Bivši boksač, osvajač olimpijske bronce, bivši saborski zastupnik  HDZ-a i bivši čelnik Autokluba Siget, pravomoćno je osuđen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice na radnom mjestu. 

Za Dnevnik Nove TV konačnu je presudu komentirala njegova žrtva. Na upit je li bilo trenutaka kada je požalila što je sve prijavila, kaže:

"Ne bih rekla da sam požalila. Da je bilo teško - bilo je užasno teško prolaziti sve to, ali uz roditelje, podršku obitelji, prijatelje, na kraju krajeva i liječnike koji su tu uz mene dan danas, puno je lakše", kaže žrtva i na pitanje bi li opet isto postupila, odgovara: "Apsolutno bi."

"On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obadvije ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane", nastavila je svoju mučnu priču žrtva.

"Zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo je u moje gaće. Najgore od svega što se nisam uspjela izvući, rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila to mi je zadirao prste još dublje", ispričala je žrtva.

"Ja vjerujem u sustav. Pravda je nekako spora"

Otišla je kod liječnice, koja je sve prijavila policiji. Škaro potom odlazi u BiH, a uhićen je nakon 25 dana, pri povratku u Hrvatsku. Suđenje je počelo u rujnu 2020. godine. Negirao je optužbe, iako je na intimnim dijelovima haljine žrtve pronađen njegov DNK.

"Ja vjerujem u sustav. Pravda je nekako spora, kroz ovih pet godina smo se uvjerili u to, ali je pravedna, dostižna", kaže žrtva koja nije izgubila vjeru u sustav.

Što biste poručili ženama koje su žrtve seksualnog uznemiravanja, napastovanja ili silovanja? "Prijavite to, nemojte šutiti", istaknula je.

Pročitajte više