župan jakovčić primio bošnjačke predstavnike

U povodu Ramazanskog bajrama istarski župan Ivan Jakovčić primio je danas u Puli predstavnike islamske zajednice, nacionalne zajednice Bošnjaka i SDA Istarske županije.

Čestitavši im najveći islamski vjerski blagdan, župan Jakovčić je ustvrdio kako Istarska županija vodi multietičnu i multikulturalnu politiku, izrazivši zadovoljstvo suradnjom s nacionalnom zajednicom Bošnjaka u Istri.

Imam pulske Islamske zajednice Vahid efendija Hodžić rekao je kako se pripadnici islamske zajednice dobro osjećaju u Istri, ali je od župana zatražio da se njihovim vjernicima omogući pokop po islamskim propisima, a Jakovčić mu je obećao potporu.

Vijećnik Županijske skupštine Kemal Velagić upozorio je da, kako je rekao, Bošnjacima ´u policiji ne žele upisivati bošnjačku nacionalnost pa tako dobar dio njih još nema hrvatske isprave´. ´Isto tako još nismo riješili problem fotografije na osobnim ispravama za pripadnice naše vjere koje nose pokrivalo za glavu´, rekao je Velagić. Dodao je kako je to pitanje uspješno riješeno u Rijeci i u Zagrebu pa ´ne vidi razloga da se to ne učini i u Puli´.

Dodao je kako Bošnjaci i pripadnici islamske vjeroispovijedi nisu zadovoljni rezultatima popisa stanovništva jer, kako je kazao, ´nas Bošnjaka i muslimana u Puli i cijeloj Istri ima više nego je to popisom dokazano´.

Pročitajte više