Župan Lukšić: Neću dati ostavku

ŽUPAN splitskodalmatinski Branimir Lukšić danas je na sjednici Poglavarstva, odgovarajući na novinarsko pitanje o akciji HDZa za njegovom smjenom i s tim u vezi o svojoj mogućoj ostavci, rekao da su to špekulacije nekih novinara jer "on sam neće podnijeti ostavku."

"Nemam razloga dati ostavku jer je i sam Vladimr Šeks rekao da na mom radu i životu nema mrlje te da je to samo politička odluka središnjice HDZ-a", rekao je župan. Kako je kazao on i njegova obitelj nisu ni u komunizmu bili izloženi tolikim pritiscima i stresovima koliko su sada, od svoje stranke - HDZ-a.

Župan Lukšić je izjavio da vodi računa o interesima Splitsko-dalmatinske županije, "a postoji ozbljna mogućnost da se zbog nastojanja dijela vrha HDZ-a za njegovim odlaskom raspadne vlast u županiji i da se imenuje vladin povjerenik." U županiju, u kojoj je HDZ s partnerima premoćno pobijedio na posljednjim lokalnim izborima, može doći vladin povjerenik, a to će, kako je rekao Lukšić, biti neokomunist, kao što su i njegovi nalogodavci.

Zahtjev za mojom smjenom, sudeći po izvješćima medija, privodi se kraju političkom akcijom HDZ-a prema strankama koalicije, rekao je Lukšić. No, po Lukšiću, ta se akcija možda i ne završi dizanjem ruku na Skupštini Splitsko-dalmatinske županije za njegovu smjenu.

Može se dogoditi drukčije, rekao je Lukšić.

Pročitajte više