Županije objavljuju brojke: U Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj 14 novih

Foto: Ivica Galović/Pixsell

NA PODRUČJU Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 14 novooboljelih osoba od covida-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Šest novozaraženih je s područja Siska, četiri osobe su iz Lekenika, tri iz Kutine, a jedna je iz Petrinje.

To je blagi porast broja novozaraženih u odnosu na jučer, kada ih je bilo devet. 

Iz stožera pozivaju stanovnike županije na daljnje poštivanje odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi se spriječilo širenje zarazne bolesti.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji četiri nova slučaja

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Svo četvero novozaraženih je s područja grada Bjelovara.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju oboljelih od covida-19. Na opservaciji su četiri pacijenta.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u samoizolaciji se nalazi 80 osoba, naveli su iz županijskog stožera.

Istarska ima sedam novih slučajeva

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 216 uzoraka briseva na covid-19, potvrđeno je 7 novozaraženih osoba.

Izliječene su 2 osobe.

U mjerama samoizolacije nalazi se 435 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 11 osoba.

Virovitičko-podravska županija i dalje bez novozaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije jedanaest dana zaredom nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od 60 testiranih nitko nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4130 osoba, a 142 je umrlo, navode iz županijskog stožera.

U Primorsko-goranskoj županiji 14 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 14 novozaraženih, a testirano je 2088 osoba, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Devet novozaraženih je iz Rijeke ili okolice, dvoje s otoka Krka, dvoje s Lošinja, a jedna je novozaražena osoba s crikveničkog područja.

Od novozaraženih sedmero je iz radne populacije, šestero pripada mlađoj populaciji, dok je jedna osoba starija od 65 godina.

Udio pozitivnih na koronavirus u odnosu na broj laboratorijski obrađenih uzoraka je 0.7 posto.

Ozdravilo je šest osoba pa su u županiji sada aktivna 72 slučaja covida-19.

U riječkoj bolnici liječi se 11 osoba oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o jednom bolesniku.

Udjel hospitaliziranih osoba oboljelih od covida-19 u broju aktivnih slučajeva je 15.27 posto.

U Karlovačkoj sedam novih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a radi se o osobama s područja grada Duge Rese 2, Ogulina 1 i Karlovca 4. Nije bilo umrlih od covid-19 bolesti, a prema izvješću PU Karlovačke 118 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju na covid-odjelu Karlovačke Opće bolnice nalaze se 2 osobe. U posljednja 24 sata nije primljena niti jedna covid-pozitivna osoba te su 2 osobe otpuštene s bolničkog liječenja.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od covida oboljelo 14.360 osoba, preminulo u bolnicama 485 osoba te 35 covid-pozitivnih osoba izvan bolničkog sustava, a otpušteno s bolničkog liječenja od početka pandemije 1130 osoba.

Zagrebačka županija - 15 novooboljelih od covid infekcije

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je 15 novooboljelih osoba od covida-19, dok ih je 13 ozdravilo, priopćeno je u srijedu iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Najviše oboljelih, troje, zabilježeno je u Samoboru i  Svetoj Nedjelji, po dvoje u Zaprešiću u Ivanić-Gradu, te po jedna u Dugom Selu, Brdovcu, Bistri, Jakovlju, Klinča Selu i Stupniku,

Trenutno je u županiji aktivno 125 slučaja covid infekcije.

Od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirano je 30.606 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 30.405 osoba, a 76 osoba je umrlo.

Splitsko-dalmatinska ima 79 novih slučajeva

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1606 obrađenih testova danas je 79 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 2, Hvara 1, Imotskog 1, Kaštela 9, Makarske 7, Omiša 9, Sinja 7,  Solina 10, Supetra 1, Trilja 2, Trogira 1, Vrgorca 2, Dicma 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 8, Hrvaca 1, Jelse 1, Marine 1, Milne 2, Otoka 2, Podbablja 4, Podstrane 1, Prološca 2, Runovića 1, Segeta 1 i Selca 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 49 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1180 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 38 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 10 osoba nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pet novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 14 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena je jedna osoba muškog i četiri žene i to dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Trpnja i Vele Luke. Od 14 oporavljenih njih po četiri su iz Metkovića i Ploča, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Dubrovnika, Orebića, Opuzena i Trpnja.

U posljednja 24 sata obrađena su 622 uzorka, a od početka pandemije ukupno 107.168.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirana je 31 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 602 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere na granici, što je ukupno 920 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Međimurskoj županiji devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije tijekom 24 sata obrađen je 71 uzorak te je evidentirano osam pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija prijavljen je jedan pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Trenutno je u županiji 20 pozitivnih osoba na koronavirus.

U Županijskoj bolnici Čakovec nema hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, a u protekla 24 sata nije bilo umrlih pozitivnih osoba.

Od početka epidemije do danas u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta su ukupno 64.653 uzoraka.

Pročitajte više