Zurovec ranije danas: Svi su mi prihvatljivi. Zurovec sada: Bliži sam SDP-u

Screenshot: RTL

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, koji je na listi Fokusa dobio saborski mandat, večeras je za RTL Danas komentirao postizborne koalicije. Ranije danas rekao je da su mu svi prihvatljivi.

Zurovec je za RTL rekao da ni s kim još nije vodio konkretne pregovore, ali otkrio je tko mu je najbliži. "Trenutno mi je bliži SDP nego neka druga opcija", rekao je pa su ga pitali što misle u stranci Fokus.

"Osobno sam mislio popričati sa svojim uskim krugom ljudi, koji me prate od prvog dana, a na koncu postoje i društvene mreže, gdje mogu staviti anketu i vidjeti kako ljudi dišu. Vjerojatno će i to pomoći. To je i najčešći oblik moje komunikacije."

Pitali su ga o njegovoj ranijoj izjavi danas kada je rekao da su mu prihvatljivi svi. "Ja sam vrlo otvorena osoba. I od mojih prijatelja možete naći ljude različitih uvjerenja, a ja imam stavove koji su jednim dijelom desni, jednim lijevi, liberalni i konzervativni. Ne možete me utrpati u nijednu ladicu. I u tom smislu sam rekao da mogu razgovarati."

Plenković ili Anušić?

Na pitanje postoji li šansa za dogovor s HDZ-om, Zurovec je odgovorio pitanjem: "A kakva bi to šansa bila? Ja nisam siguran ni tko će biti njihov kandidat za premijera. Koliko sam ja vidio, Anušić je dobio više preferencijalnih glasova."

Pitali su ga i tko mu je prihvatljiviji - Plenković ili Anušić.

"Mislim da tu stranka treba odlučiti tko će biti njihov kandidat za neke pregovore. Mogu vam reći da svi političari često između sebe komuniciraju, a proteklih dana mogu reći da sam više razgovarao s predstavnicima ljevice nego desnice", rekao je.

O Milanoviću je rekao da se pokazao kao "dobar izazivač Plenkoviću" i sigurno je "jedan nosač glasova koji ima određenu karizmu i težinu, čim se Ustavni sud išao njime tako pozabaviti". 

Pročitajte više