Žuvanić bi sutra Vladu mogao izvijestiti o nadzoru izdavanja dozvole "Divanu"

MINISTAR pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić izvijestit će sutra Vladu o rezultatima obavljenog pregleda dokumentacije Vijeća za telekomunikacije o dodjeli dozvole tvrtki "Divan" za obavljanje usluga u drugoj nepokretnoj (fiksnoj) telefonskoj mreži.

Upravni je nadzor nad tom dokumentacijom, kako se doznaje u Ministarstvu, još uvijek u tijeku. Bude li taj posao dovršen do sutra ujutro, ministar će na zatvorenoj sjednici Vlade izvijestiti o kompletnom nalazu, a ako ne bude gotov o djelomičnim rezultatima.

Ministarstvo pomorstva, prometa i veza jutros je zaprimilo cjelokupnu dokumentaciju Vijeća koju pregledaju stručnjaci i pravnici toga Ministarstva.

U opsežnoj dokumentaciji nalaze se kompletni podaci o tvrtki "Divan" i njihovoj ponudi za drugog hrvatskog fiksnog operatera, zapisnik sa sjednice Vijeća za telekomunikacije, održane 14. listopada (kada su četiri od sedam članova Vijeća donijeli odluku o dodjeli dozvole), te napisana dozvola tvrtki "Divan".

Dokumentacija je dostavljena u Ministarstvo na traženje ministra Rolanda Žuvanića, a nakon što su je u Vijeću odbili dati upravnom nadzoru kojega je također poslalo resorno Ministarstvo koje je izrazilo sumnju u zakonitost donošenja odluke o dodjeli te dozvole.

U slučaju da stručnjaci Ministarstva utvrde nepravilnosti oko izdavanja dozvole, Ministarstvo može poništiti odluku Vijeća i dodjelu dozvole, potvrdili su danas i u Vijeću i u Ministarstvu.

Pročitajte više