Žužul najavio novu tužbu protiv Babića zbog izjave da je "kriminalac na slobodi"

DANAS tijekom ročišta u parnici Miomira Žužula protiv Nevena Barkovića i Andreje Hudike, Miomir Žužul i njegov pravni zastupnik najavili su novu tužbu za kazneno djelo klevete protiv Matije Babića. Miomir Žužul tužio je autora teksta Nevena Barkovića "Žužul primio mito" objavljenog na Indexu  te glavnu urednicu Index.hr portala Andreju Hudiku.
 

Na pitanje Žužulovog odvjetnika "Koji ste zaključak izvukli iz dokumenata (o slučaju Imostroj - op.a.)" većinskom vlasniku Index.hr portala Matiji Babiću, koji je na ročištu bio u svojstvu svjedoka obrane, Babić je odgovorio da je izvukao zaključak kako je Žužul "kriminalac na slobodi i teško korumpirana osoba."
 
Na dodatno pitanje: "Smatrate da je korumpiran za 500,000 kuna?" (cifra koja se spominjala u aferi Imostroj - op.a.), Babić je odgovorio: "Pitate me da li je Žužul ukrao 500,000 kuna samo u aferi Imostroj ili općenito?". Sutkinja je tada Žužulovog odvjetnika i Babića prekinula.
 
Odvjetnik Miomira Žužula odmah potom najavio je kazneni postupak protiv Babića. Bračni par Žužul već vodi jednu parnicu protiv Babića zbog njegove izjavu za Slobodnu Dalmaciju da je Žužul primio mito. U toj parnici prvostupanjska sutkinja Kršul Babića je proglasila krivim, nakon čega je promaknuta na položaj sutkinje Županijskog suda, a u tijeku je žalbeni postupak.

R.I.
Foto: Index

Pročitajte više