ZV i Udruženje industrijalaca i poduzetnika Srbije i Crne potpisali sporazum o suradnji

Zagrebački velesajam (ZV) i Udruženje industrijalaca i poduzetnika Srbije i Crne gore potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji koji obuhvaća suradnju u poticanju i razvoju poduzetništva i inovatorstva te jačanju kredibiliteta obje strane kod sadašnjih i budućih partnera u obje zemlje te u inozemstvu.

Sporazum su potpisali direktor ZV-a Davorin Spevec i potpredsjednik Udruženja Sreten Karić.

Potpisivanjem sporazuma, kazao je Karić, bit će ubrzana gospodarska suradnja između dvije zemlje, a želja poduzetnika Srbije i Crne Gore ja da na ZV-u budu prisutni kao dugoročni partneri i izlagači na svim sajamskim priredbama. Zajednički nastupi na trećim tržištima, međusobne investicije i strateška partnerstva oblici su suradnje koje bi trebalo ostvariti, kazao je Karić. Dodao je kako bi vlade obje zemlje trebale omogućiti lakšu komunikaciju gospodarstvenika te razmjenu roba i usluga osloboditi carina i poreza.

Davorin Spevec također je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom te je dodao kako se nada da će već na Jesenskom sajmu biti brojne tvrtke iz Srbije i Crne Gore.

Predstavnici Udruženja industrijalaca i poduzetnika Srbije i Crne Gore, koje broji 80 tisuća vlasnika privatnih kompanija, danas će prisustvovati svečanosti obilježavanja desete godišnjice rada Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), a kako je najavljeno, sporazum o poslovnoj suradnji tog udruženja i HUP-a trebao bi biti potpisan do kraja lipnja.

(Hina) tp ds

Pročitajte više