Zvijer pred sudom: Ministre, evo lisice koja plaši stranke na Dračevcu

Foto: Index

IMA već dva tjedna da se Općinskim sudom u Splitu pronio glas o lisici koja plaši stranke. Bliski susret imao je jedan mlađi odvjetnik koji je zbog zvijeri zakasnio na raspravu. Sudska uprava promptno je reagirala i pozvala policiju. Patrola je došla, pogledala i - otišla. Nisu ništa našli.

Lisica je pomalo pala u zaborav, no Index je večeras dobio fotografiju zvijeri koja je uzbunila splitski sud smješten na kraju grada u bivšu vojarnu 4. brigade na Dračevcu.

Zvijer s Dračevca ima tri noge i trese se

Na "liju" je jutros malo iza 8 sati naletio jedan odvjetnik. Uspio ju je fotografirati. Životinja je u prilično jadnom stanju. Skače na tri noge i cijela se trese. Odvjetnik ju je spazio kako prelazi putem koji od parkinga vodi do bivše kotlovnice. Sklonište je našla u napuštenoj zgradi prekoputa suda. Policajci vjerojatno tamo nisu ni gledali.

Susret sa lisicom na Dračevcu odvjetniku nije bio ugodan. Nije stručan, ali mu se čini se je zvijer bijesna, što je i diglo toliku paniku po sudu. Nije, dakako, ugodno, ni sucima, ni odvjetnicima, a ni strankama koje hitaju u sud. A njih nije mali broj. Naprotiv. Splitski je sud nakon fuziranja sa okolnim sudovima prerastao u mega sud koji pokriva srednjodalmatinske otoke, Zagoru, obalu od Trogira do Makarske.

A Standa zjapi prazna...

Sud je u Dračevcu trebao biti tek privremeno dok se ne osposobi bivša robna kuća Standa u neposrednoj blizini Palače pravde. Standu je Ministarstvo pravosuđa dobilo prije 10 godina u trampi sa Kerumom koji se pokazao mnogo poduzetnijim od države. Dok Standa i dalje stoji zatvorena, Kerum je u dobivenom prostoru otvorio hotel Corner. Bivšeg ministra Miljenića smo pitali oko Stande, rekao je da je zgrada neuvjetna i da ne može ništa s njom. Index je već pisao da je Državno odvjetništvo požurivalo na sklapanje tog ugovora tadašnju ministricu Vesnu Škare Ožbolt koja je i dan danas uvjerena da se radilo o odličnom poslu.

 

Pročitajte više