Zviždačica Maja Đerek: Danas smo svjedočili potpunom raspadu sustava našeg premijera

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas je nakon sjednice dao izjavu. Govorio je, između ostalog, o porukama svojih suradnika. 

>> Plenković: Mogu li dati ruku u vatru za svoje ljude? Nije to na meni

"Imate izjavu glasnogovornika vlade koji sve kaže, u detalje, imate izjavu Hrvatskih šuma, ali ne", rekao je Plenković. "Čisti target, Zvonko, Marko, direktno napadaju tko je kome blizak, tko je politički borben, tko se spreman fajtati s nama, e, njega ćemo nagaziti", rekao je Plenković. 

Pritom je spomenuo i zviždačicu Maju Đerek. "Po toj analogiji, kako se na javnom natječaju od svih u Splitu baš ova Đerek zaposlila. Oni dolje svi ucviljeni, moraju ići u Njemačku sada, a ona se zaposlila. Je li to tema?" upitao je.

Đerek je reagirala na njegovu izjavu. 

"Najbliži krug suradnika umočen u aferu"

"Danas smo imali prilike svjedočiti potpunom raspadu sustava našeg Premijera, bolje znanog i pod inicijalima AP. Uz brojne druge urotnike, koji ponovno dižu 'hajku i harangu' na potpuno nevine najbliže Premijerove suradnike, tako se nekoliko puta na tapeti našlo i moje ime.

Nipošto me ne iznenađuje tolika nervoza kod Premijera budući da mu je ponovno najbliži krug suradnika umočen u aferu pogodovanja i nezakonitog djelovanja, baš kao i u aferi koju sam osobno razotkrila prije godinu dana.

Indikativno je da su gotovo isti akteri iz aktualne afere AP pokušali i mene prisiliti da radim nezakonito svoj posao. Dakle, radi se o gospodinu Katičiću, Frki, Jandrokoviću, a vidimo da im se pridružio i gospodin Milić.

Međutim, u aferi AP pritisci i nezakonite naredbe nisu išli usmenim putem, kao u mojem slučaju, nego su se gospoda čak drznula sve raditi pisanim putem što možemo detaljno čitati ovih dana u brojnim medijima.

Uz jednu malu razliku između te dvije afere - ja nisam gospodin Jakupčić (HDZ), inače USKOK-ov optuženik koji je smijenjen tek nakon što je podignuta optužnica protiv njega. Ja sam svoje uvjerenje da radim zakonito i časno platila nezakonitim otkazom u tvrtki Državne nekretnine.

"Zadovoljila sam sve kriterije"

Iznimno mi je drago da Premijer tako detaljno prati moj profesionalni put u Splitu ( i u Zagrebu) pa ću ga obavijestiti da sam posao pročelnice u gradskoj upravi dobila na javnom natječaju koji je proveden na transparentan način i pod budnim okom medija te da sam na istom zadovoljila baš sve tražene kriterije, sa svim potrebnim stručnim referencama uz ponudu medijima da se može dobiti moj detaljan životopis u gradskoj upravi.

Međutim, ako Premijer ima želju provjeravati javne natječaje tada bih mu preporučila da provjeri kako je gospođa Renata Sabo s lažiranim referencama i uz blagoslov njegovog velikog prijatelja Krunoslava Katičića postala direktorica Državnih nekretnina. Nadalje, preporučujem da provjeri i najnovije otkriće, kako je bliski prijatelj gospodina Milića bez udovoljavanja referenci dobio posao u Hrvatskim šumama.

Apsolutno podržavam pozivanje DORH-a jer bi, između ostalog, voljela osobno provjeriti u kojem je statusu moja opsežna kaznena prijava podnesena protiv najbližih Premijerovih suradnika. Odmah bi se s kolegama iz DORH-a mogla i konzultirati oko zatečenog stanja u uredu gradske imovine u Splitu, a koje potječe upravo iz vremena kada su premijerovi stranački drugovi upravljali gradom.

"Jasno mi je zašto Premijer ne želi transparentne natječaje"

Jasno mi je zašto Premijer ne želi transparentne natječaje za zapošljavanje iz Splita. Kako bi onda njegovi najbliži suradnici zapošljavali putem sms poruka i na temelju samo dva kriterija: članske iskaznice i/ ili poznanstva s najbližim Premijerovim suradnicima?

Umjesto da se Premijer ozbiljno pozabavi s očitim problemom korupcije u vlastitim redovima i među najbližim suradnicima (a i samim sobom) on opetovano koristi taktiku prebacivanja odgovornosti i fokusa, vidi posvuda bijele miševe i traži vanjskog neprijatelja.

Uistinu je vrijeme da Premijer uštima svoje, sada već legendarne, radare. Naravno, ako su ti radari uopće ikada i postojali", rekla je Đerek. 

Pročitajte više