25 godina kasnije: Pronio je slavu Audija, a sada je stao uz bok nasljedniku

Foto: ABT

ČETVRT je stoljeća prošlo otkako je Audi predstavio i za današnje pojmove nevjerojatni RS2. Poznata tunerska kuća odlučila mu je odati počast.

A to će ABT učiniti i jednom nesvakidašnjom galerijom fotografija gdje je u planinskom okruženju zrakoplovne piste bok uz bok stavio original i njegovog aktualnog nasljednika. Istina, RS4 je vremenom evoluirao, pa i do limuzine, ali nećemo cjepidlačiti. Uostalom, ideja je ista, a ona je vatreni krstaš atraktivnog izgleda i ubojitog pogona.

A otkako u toj igri nema Volva ponuda je dodatno prorijeđena i najčešće se svodi na njemački trio. Prisjetimo se malo RS2 i recimo kako gledate u primjerak stvoren uz Porscheovu pomoć. Osim Porscheove ikonografije u vanjskim detaljima ista je ruka dotjerala 2.2-litreni pet-cilindraš s 315 KS. ABT je stvari dodatno začinio, pa na koncu raspolaže sa čak 360 KS.

A njemu suprotstavljeni RS4 već neko vrijeme nema V8 motor. Tu je sada 2.9 V6, u ABT-u pojačan za 80 KS i 90 Nm. U konačnici brojimo 530 KS i 690 Nm.

I na kraju možemo postaviti samo jedno pitanje. Koju stranu birate, originalnog klasika ili osjetno snažnijeg i modernijeg nasljednika?

Pročitajte više