VW grupa sljedeće godine lansira 7 novih, ekoloških modela

Volkswagenova grupa sljedeće će godine izvesti pravu malu tržišnu ofenzivu i lansirati ni manje ni više nego sedam novih, ekoloških modela. Audi će tako predstaviti e-tron verzije A3, A6, A8 i Q7 modela, a iako detaljne specifikacije nisu objavljene, kompanija je već potvrdila kako će A3 e-tron imati plug-in hibridni pogon sastavljen od 1.4-litrenog TFSI benzinskog motora od 150 KS i elektromotora koji razvija dodatne 102 KS. 5-vratni hatchback tako će ukupno razvijati 204 KS i 350 Nm okretnog momenta.

###

Porsche Cayenne S E-Hybrid najvjerojatnije će imati isti plug-in hibridni pogon kao i Panamera S E-Hybrid, što znači da će koristiti 3.0-litreni V6 motor od 320 KS i elektromotor od 95 KS uparen s 9.4-kilovatnom litij-ionskom baterijom. Za sada nije poznato koliko će model biti efikasan , no treba imati na umu da Panamera S E-Hybrid troši 3.1l/100km uz emisiju CO2 od 71g/km.

Naposljetku, Volkswagen će lansirati Golf TwinDrive i Passat TwinDrive modele koji će vjerojatno koristiti isti plug-in hibridni sustav kao i Audi A3 e-tron. Ipak, potonji bi model trebao dobiti unaprijeđeni elektromotor koji bi trebao kompenzirati veću težinu tog vozila.

Pročitajte više