Američka studija: BMW ima najbolje aute, evo tko proizvodi najgore

Foto: BMW,Land Rover

BMW se prvi put u povijesti istraživanja popeo do prvog mjesta. 

U pitanju je lista najboljih proizvođača koju Consumer Reports objavljuje svake godine. Radi se o studiji u kojoj se 32 automobilske marke pozicioniraju prema ocjenama testova pojedinih modela automobila, ali i testova pouzdanosti, sigurnosti i zadovoljstva postojećih vlasnika. 

Ove godine se dogodilo nekoliko iznenađenja, a najzvučnije će svakako biti skok BMW-a. Njemački premium se popeo za dva mjesta i odnio pobjedu. Prošlogodišnji pobjednik Subaru pao je samo do drugog mjesta, dok je na trećem mjestu Mini, podmarka BMW-a i općenito sve cjenjenija marka u Americi. 

U Top 10 je ušla samo još jedna europska marka. To je Audi na 9. mjestu. Top 10 zaključuje Kia, osjetno bolje pozicionirana od sestrinskog Hyundaija. Najbolje pozicionirana američka marka je Buick na 12. mjestu, dok najveći skok bilježi Lincoln, i to za čak 10 mjesta. A kad smo kod skokova, valja spomenuti kako je najveći napravio Genesis koji je zbog bolje pouzdanosti skočio za 12 mjesta. 

Vrijeme je i za razočaranja. Spomenut ćemo Porsche koji je na 14. mjestu, Volkswagen i Volvo dijele 19., a Mercedes je tek na 26. mjestu. Na začelju su, sada već očekivano, Jaguar, Jeep i Land Rover, gdje je upravo potonji izvukao najdeblji kraj. 

Spomenimo i kako Fiat, Maserati, Polestar, Ram i Rivian nisu na popisu jer nisu imali dva testirana modela. 

Pročitajte više