Aston Martin: Ovako treba izgledati interijer automobila

Foto: Aston Martin

ASTON Martin osnovao je posebnu grupu koja je morala pronaći iritantne točke na automobilu. 

Sve više proizvođača vraća fizičke tipke u automobile. Neki su se fokusirali na kontrole klimatizacije, neki na audiosustav, a neki su samo ponudili programabilne prečace. 

U Astonu su, pak, išli drugim smjerom. Oni su osnovali grupu pod imenom "Piss-off", a glavni zadatak im je bio da testiraju desetke novih automobila. Kako pojašnjava direktor dizajna Miles Nurnburger za CarExpert, tijekom testiranja su morali prema vlastitom "faktoru ljutnje" definirati najproblematičnija područja u korištenju vozila. 

Iskustvo zna biti frustrirajuće

Nurnburger je rekao da postoje značajke koje želite uključiti što brže dodavši da kopanje po izbornicima za kontrolu temperature ili glasnoće izaziva frustracije. 

Zasloni su također sigurnosni problem. Nedostaje im "taktilna navika" koju ljudi steknu svakodnevnom vožnjom i korištenjem automobila. To često tjera korisnike da dulje skreću pogled s ceste dok obavljaju jednostavne funkcije. Ne pomažu ni online ažuriranja koja mijenjaju izgled, ali regulatori u Europskoj uniji su na tragu definiranja ograničenja. 

U Aston Martinu su stoga zaključili da su fizičke tipke i dalje optimalan izbor. Dovoljno je pogledati interijer njegovog najnovijeg modela i bit će jasno što je zaključio "Piss-off" tim. U svakom slučaju, gledate u ergonomski i sigurnosno optimalno oblikovan interijer. 

Pročitajte više