Astra GTC i Zafira Tourer: Opelovi aduti stigli u Hrvatsku

OPEL je proširio ponudu na hrvatskom tržištu dvama novim modelima, sportskom Astrom GTC i obiteljskom Zafirom Tourer.

Astra GTC

Trovratna Astra distancira se snažnim estetskim karakterom kojem ne nedostaje dinamičnosti. Jasno distanciran od peterovratnog izvornika novi model se nameće prvenstveno mlađoj klijenteli, ali i svima koji estetski užitak pretpostavljaju funkcionalnosti. Naravno, i GTC izvedba ima što ponuditi, pa tako nudi sasvim upotrebljiv interijer u što ulazi i prtljažnik.

Uvjerljivijim voznim osobinama doprinosi i blago modificirana osnova. Jedna od posebnosti svakako je osovina s tehnologijom HiPerStrut (High Performance Strut) nudi poboljšane karakteristike upravljanja i izravniji upravljač. Prisutan je i FlexRide sustav koji dodatno poboljšava vozne karakteristike vozila.

Ponuda motora je ostala nepromijenjena u odnosu na osnovni model, odnosno obuhvaća široki raspon želja. Astra GTC dostupna je s četiri motora – tri benzinska i jedan turbo dizelski – snage od 88 kW/120 KS do 132 kW/180 KS. Početkom 2012. novi 1.7 CDTI agregat (81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS) standardno opremljen tehnologijom Start/Stop također će se pridružiti ponudi motora. OPC verzija će se pojaviti tijekom 2012. godine.

Cijena bogato opremljene Astra GTC Enjoy kreće od 143.700 kn,a uključuje 1.4 motor sa 100 KS i Start-stop sustavom, 18" alu naplatke, dvozonski automatski klima-uređaj, CD-radio MP3 sa 7 zvučnika i kontrolama na upravljaču, kožni upravljač, tempomat, putno računalo, ABS, ESP, 6 zračnih jastuka i aktivne naslone za glavu sprijeda, električne podizače prozora, električno pokretane vanjske retrovizore, daljinsko središnje zaključavanje, senzor za kišu, elektrokromatske retrovizore s automatskim zatamnjivanjem, prednja svjetla za maglu, metalik boju. Doplata za turbo-benzinski motor 1.4 sa 140 KS, šesterostupanjskim ručnim mijenjačem i sustavom Start/Stop iznosi 11.300 kn.

Zafira Tourer

Nova generacija Zafire na tržište dolazi kao najkonkurentniji Opelov model u segmentu monovolumena. Treća generacija modela iza atraktivnije skrojene vanjštine krije visoko upotrebljiv interijer opremljen obnovljenim Flex7 sustavom slaganja sjedala. Prvoklasna ponuda prostora čini zafiru ugodnim suputnikom na duge staze gdje su od pomoći bogata oprema, ali i uvjerljivi motori. Potonji čine ponudu u rasponu od  od 81 kW/110 KS do 121 kW/165 KS, odnosni tri verzije 2.0 CDTI dizelaša (110, 130 i 165 KS) i dvije 1.4 benzinca (120 i 140 KS). U ponudi ostaje i 1.8 benzinac kao ulazni model.

Cijena Zafire Tourer pogonjene 1.8 motorom sa 115 KS kreće od 154.900 kn, a uključuje:
CD-radio s MP3, Klima uređaj, ABS, ESP, 6 zračnih jastuka i aktivne naslone za glavu sprijeda, daljinsko središnje zaključavanje, električne podizače prednjih prozora, električno pokretane vanjske retrovizore. Doplata za turbo-benzinski motor 1.4 sa 140 KS i šesterostupanjskim ručnim mjenjačem iznosi 9.000 kn.

Pročitajte više