BMW i8s najavio novi model superautomobila

Još od prošle godine, glasine govore se da će BMW, koji 2016. godine slavi svoju 100. godinu postojanja, napraviti tzv. "superautomobil". Sada se napokon zna o čemu se radi: već "hardcore" i8 učinit će još više "hardcoreom".
Osim što će, naravno, imati jači motor, i sam izgled će se promjeniti u odnosu na postojeću i8, no odstupanje od originala teško će se zamijetiti.

Ispod registarske ploče, na blatobran, dodan je prorez za dotok zraka, a na gornju je rešetku dodan logotip "M". Sa stražnje strane dodan je novi difuzor, dok je auspuh i dalje ostao sakriven. Zadnje što će se promjeniti na i8s u odnosu na i8 jesu crni okviri kotača renomiranog proizvođača BBS.

Što se tiče 'makina', možemo očekivati dvije verzije: prva je 2-litreni, 4-cilindrični motor koji razvija 320 KS, kojemu pomaže elektromotor koji razvija 200 KS, ukupnog outputa oko 520 KS.
Druga mogućnost je 3-litreni 6-cilindrični motor koji razvija 480 KS, kojemu bi se pridružio električni motor od 110 KS.

Uz navedene motore, BMW i8s također će imati i pogon na sva četiri kotača.

Bavarski gigant svoj će superautomobil predstaviti 2016. godine, na svoj 100. rođendan, a u prodaji ga se očekuje 2017. godine.

Pročitajte više