ANKETA Ovo je novi Renault 4. Je li vam ružan?

Novi Renault 4 EV viđen je na testiranjima prošle zime, a uskoro bi trebao zasjati na pariškom sajmu automobila. Prema prvim fotografijama konceptualnog modela, imat će karakteristične okrugle farove i okomita stražnja svjetla. 

Francuzi popularnu "čvrku" planiraju lansirati u formi hatchbacka i SUV-a s duljinom od 4.15 metara. Navodno neće biti osnovne verzije od 95 KS, već samo snažniji modeli sa 120 i 150 KS, povezani s baterijama od 40 kWh koje će nuditi nešto više od 400 kilometara autonomije. 

U planu su i dodatna povećanja na 42, odnosno 52 kWH. Službeni izlazak modela očekuje se nekad iduće godine i neće biti jeftin. Renault ne isključuje izbacivanje varijante s pogonom na sva četiri kotača i to, zanimljivo, izvedba neće biti preko dva elektromotora, već jednog elektronskog sustava.

Francuski mediji nagovještaju da će biti skuplji od novog Renaulta 4 E-Tech iako je Renault 4 tek u fazi studije.  Očekuje se cijena od oko 30.000 eura u najekonomičnijoj opciji i to bez državnih poticaja.

Nasljednik je to legendarne četvorke, automobila kojeg se osamdesetih i devedesetih stalno moglo vidjeti na našim cestama. Mjenjač legendarne četvorke i danas je mnogima enigma. 

A ovako izgleda novi: 

 

Renault

Pročitajte više