Mini povukao preko 100 primjeraka ovog modela zbog rizika od zapaljenja

Ilustracija: Shutterstock

Mini je povukao više od 100 primjeraka modela Cooper SE zbog rizika od zapaljenja.

Riječ je o proizvedenim vozilima između 2021. i 2023. godine jer sadrže kućišta visokonaponskih baterija koja bi mogla propustiti vodu. 

Iz kompanije je priopćeno da je tijekom sklapanja kućišta baterije korišteno nedovoljno ljepljive mase između dva njegova dijela što bi moglo propustiti vodu u visokonaponsku bateriju. 

Iz Minija kažu da će, ako voda uđe u bateriju, moguće doći do višestrukih kvarova izolacije te da bi se vozilo moglo zaustaviti. Postoji mogućnost i od pregrijavanja baterije što bi izazvalo tzv. toplinski bijeg čak i ako vozilo nije u pogonu.

Baterije, u kojima se otkrije curenje vode, zamijenit će se besplatno

U BMW-u, pod čijom je kapom Mini, za potencijalni problem saznali su u listopadu 2020. godine kad je Mini Cooper SE imao dva incidenta. Tada je povučeno 128 auta u Americi, a svi su bili proizvedeni između lipnja 2020. i studenog 2022. godine.

Mini je obavijestio distributere o povlačenju 29. travnja, a sada će kontaktirati i vlasnike tih auta od 21. lipnja. Provjeravat će se baterija, a ako se otkrije curenje vode, ona će biti zamijenjena besplatno. 

U Miniju vjeruju da oko 10 posto povučenih auta može imati potencijalni problem.

Pročitajte više