Dacia je na Crni petak obustavila online prodaju, evo i zašto

Screenshot: Dacia

DACIA je na dan velikih popusta obustavila online prodaju, a onda je otkrila i da je za sve kriv Black Friday.

Cijena je glavni adut Dacije, a kad stigne Crni petak, mnogi očekuju dodatne popuste. U Daciji se stoga baš i ne vesele tom danu popusta što su jučer dali i jasno do znanja svima koji su posjetili njihove stranice u Velikoj Britaniji.  

Oni su na taj Crni petak odlučili svim potencijalnim kupcima, ali i javnosti pokazati da je kod njih Crni petak svaki dan. Upravo zato su isključili online konfigurator, ali i mogućnost online kupnje automobila. 

"U Daciji, Black Friday je svaki normalni petak“, poručuje Luke Broad, direktor Dacije za Veliku Britaniju. “Zatvaranje naše internetske prodaje za danas je hrabar potez, ali pokazuje našu predanost tome da budemo proizvođač automobila broj jedan u Velikoj Britaniji po vrijednosti. Ovo je način da stavimo svoj novac tamo gdje govorimo."

Stvari postaju jasnije ako se pogledaju rezultati Dacije koju je proveo rumunjski proizvođač na Otoku. Prema njihovom anketnom istraživanju, čak 70% Britanaca vjeruje da je priča oko Black Fridaya samo marketinški trik. 

S druge strane, usprkos tome što većina misli kako se radi o prevari, čak 56 posto tih istih ljudi koristi tu prodajnu akciju kao opravdanje za odlazak u božićnu kupovinu, a tek 46 posto ispitanih je izjavilo kako neće sudjelovati ove godine tijekom Black Fridaya. 

Posebno je zanimljivo zašto tih 46 posto izbjegava kupovinu na Crni petak. 22 posto njih je sumnjičavo, 13 posto nije spremno na gužve u trgovinama, a njih 11 posto želi izbjeći samu pomisao da bi mogli biti prevareni. Konačno, 9 posto ispitanih se boji da će previše potrošiti. 

Dacia je stoga odlučila na jedan dan prekinuti online prodaju i promociju modela. Također, zakupljeni reklamni prostor u radijskom eteru iskoristili su za puštanje opuštajuće muzike kako bi se odvratile misli slušatelja od buke i šuma Black Fridaya. 

“Crni petak lako može navesti potrošače da prekomjerno potroše na proizvode koji im ne trebaju – što nije ono što Dacia želi”, rekao je Broad. "Danas se možete opustiti znajući da su naši automobili izgrađeni čvrsti i napravljeni da traju, tako da možete uzeti pauzu i kupiti od nas sutra, uvjereni da dobivate najbolju vrijednost na tržištu."

Pročitajte više