Dokaz kvalitete: Rabljena Kia drži bolju cijenu od Škode i Volkswagena!

Foto: Kia

NA njemačkom tržištu rabljeni modeli Kije odlično kotiraju.

Kia Ceed je po mišljenju priznate njemačke tvrtke za tržišna istraživanja Bähr & Fess ocijenjen kao "velikan preostale vrijednosti 2025. godine.“

Ceed se na prvo mjesto u razredu kompaktnih vozila plasirao s motorom 1.0 T-GDI sa 100 KS. Stručnjaci iz Bähr & Fess ocjenjuju da će četiri godine nakon kupovine novo vozilo izgubiti 8379 eura i zadržati 48.5% vrijednosti i time pobijediti konkurenciju iz Škode (Scala) i Volkswagena (Golf).

Posebne pohvale su dobila još dva modela Kije – Stonic, koji je završio kao drugoplasirani u kategoriji malih sportskih terenaca, te Picanto koji se plasirao na 3. mjesto u vrlo konkurentskoj klasi malih automobila.

Kia Stonic 1.2 (84 KS) će po procjeni do 2025. godine izgubiti 7909 eura i zadržat 52.5% vrijednosti novog vozila. Picanto 1.0 (67 KS) trebao bi do 2025. izgubiti 5536 eura, dok će zadržat 48.5% vrijednosti novog vozila.

Stručnjaci iz Bähr & Fess procjenjuju apsolutnu i relativnu otkupnu vrijednost svakog vozila kod daljnje prodaje za četiri godine. Procjene Bähr & Fess se temelje na podacima financijskih institucija i organizacija, koje djeluju u automobilskom sektoru, uključujući i glavne banke i leasing kuće.

Pogledamo li studiju na globalnoj razini, kao najstabilnije marke postavljaju se ipak njemačke marke. U top 3 po segmentima ušlo je po 12 BMW-a, 11 Mercedesa i 10 Audija, dok je Porsche osvojio čak 5 prvih mjesta.

Recimo i kako se njemačka prodajna cijena temelji na 15.000 prijeđenih kilometara godišnje u razdoblju 4 godine.

Pročitajte više