FOTO Fiat Topolino u Disneyjevom izdanju je neodoljiv

Foto: Fiat

NAJSIMPATIČNIJI Fiatov proizvod upravo je postao neodoljiv, posebno za sve ljubitelje poznatih crtanih junaka iz kuće Disney.

Fiat je za svoju verziju Citroenovog modela četverokotača izabrao jednako kultno ime – Topolino. Pritom je dao dizajnerima mašti na volju, pa su stvorene zanimljive kreacije poput one namijenjene odlascima do plaže. I sve to za oko 10.000 eura. 

Naravno, ograničenja maksimalne brzine (45 km/h) i dosega (70-ak km) su ostale, ali i mogućnost da Topolinom upravljaju mlađi od 18 godina. Sada Topolino, što u konačnici na talijanskom i znači "mišić", postaje neodvojiv od Mickeyja Mousea. 

I dok je originalni Topolino oblikom malo podsjećao na mišića, reinkarnirani model to čini posebnom vanjštinom. Stvoreno je pet unikata, sve odreda izuzetno uočljivih uzoraka i jarkih boja. Jedna izvedba nosi originalni dezen iz 1928. godine kad je Mickey Mouse debitirao.

“Fiat i Disney imaju zajedničku prošlost jer i Disney i Lingotto slave svoju 100. godišnjicu, a 2 Topolina – Disneyjeva ikona i prvi Fiat 500 – desetljećima inspiriraju umjetnost, uličnu umjetnost i modu”, rekao je izvršni direktor Fiata Olivier François. 

Podsjetimo, Topolino, kao i njegovu braću Opel Rocks-e i Citroen Ami, pokreće 8 KS snažan elektromotor napajan iz baterije kapaciteta 5.5 kWh. Nudi doseg od 75 km, a u Italiji starta cijenom od oko 7500 eura. U pojedinim europskim zemljama mogu ga voziti već 14-godišnjaci.

Pročitajte više