FOTO I VIDEO Ovo je novi električni Audi, dolazi uskoro

Foto: Audi

NEDUGO nakon e-trona GT, iz Audija dolazi još jedan električni novitet. 

Već idućeg mjeseca na scenu dolazi Q4 e-tron, a donosi sve pokazano s prije spomenutim novitetom, ali u pakiranju crossovera. A to znači još više prostora i još nove zanimljive tehnologije, što će modelu osigurati odličan tržišni start. Čak i usprkos cijeni koja sasvim sigurno neće biti mala. 

Unutra je stoga digitalni kokpit koji u Audiju nosi oznaku Virtual cockpit, a donosi poznati 10.1-inčni zaslon MMI sustava, te opcijski s dijagonalom od 11.6 inča, što je najviše dokud je Audi došao u ponudi po pitanju veličine ekrana. Tu su i dvije novosti, a to je da se asistent odaziva na "Hey, Audi", ali i da head-up zaslon u kabinu unosi AR tehnologiju. 

Potonji će projicirati na vjetrobran niz informacija, uključujući smjernice navigacije. Točnije, elementi se projiciraju na oko 10 metara od vozača, i to na polju dijagonale oko 1.8 metara.

Recimo i kako Q4 dolazi na MEB arhitekturi koju dijeli s Volkswagenovim I.D. modelima. Ističe se izdašnim razmakom između osovina, a što uz obilje prostora donosi i veliki prtljažnik od startnih 520 litara. Ekološki aspekt je i u području opreme, pa tako uz Nappa kožu na S line razini Audi nudi umjetne materijale od eko kože do meke antilope s 45% recikliranih materijala. 

 

Tehnika je još uvijek nepoznata, ali računajte da će top izdanje imati 306 KS, i to s baterijom od 82 kWh, što znači doseg od oko 500 km, koliko nudi Škodin blizanac Enyac iV. Vratimo li se na cijenu, pojedini njemački mediji kažu kako će biti nešto viša od 40.000 eura.

Pročitajte više