FOTO Mitsubishi predstavio novi Outlander

Foto: Mitsubishi

OVO je prvi model nastao pod kapom novog vlasnika. 

Ako je Mitsubishi doista profitirao udruživanjem s grupacijom Renault Nissan, onda je to u ovom pogledu. Outlander je prvi model Mitsubishija koji koristi Nissanovu osnovu, na koju se uvelike oslanja. Ipak, u tvrtki očekuju puno od ovog modela, a razloga za to je nekoliko.

Bitno je da mu stila ne nedostaje. Za markantan nastup brine se tzv. "dynamic shield" prednjica koja nadilazi pojam prednje maske. Ipak, model će se ipak više svidjeti onima koji traže tradicionalan izgled, da ne kažemo formu kutijastog terenca. Dodatno, ako kažemo da je inspiracija bio Engelberg Tourer koncept iz 2019. godine, nećemo biti u krivu.

 

Druga velika prednost je u kabini. Outlander se standardno isporučuje s tri reda sjedala, a to u Americi navodno jako vole. Nema ni zastarjelog infotainmenta, a poboljšana je i kvaliteta same izrade u kabini. Po želji je tu digitalni kokpit, kao i sva danas zamisliva oprema. 

Lancer i njegova Evo izvedba su sada već pomalo zaboravljeni. Stasala je nova generacija, a ona se pali na neke druge stvari. Ameri će tako na raspolaganju imati 2.5 četiricilindraša sa 184 KS u kombinaciji jednako zanimljivog CVT mjenjača, dok će europski izlog biti otkriven nešto kasnije. S obzirom na ponudu blizanca iz Nissana, jasno je što nas očekuje, kao i da nema odstupanja od prosjeka klase. 

Ponuda uključuje pogon na sve kotače Super All-Wheel Control sa središnjom hidrauličkom spojkom koja raspodjeljuje moment između osovina.

I na kraju recimo kako ovaj model s početnom cijenom od 25.795 dolara spada među najjeftinije na američkom tržištu. Bilo bi lijepo da u tom smjeru krene i u Europi. 

Pročitajte više