FOTO Nova Kia EV6 dobiva jaču bateriju za veći domet. Osvježen je i izgled

Foto: Kia

KIA je predstavila novi izgled za svoj električni model EV6 i novu bateriju koja povećava njen domet.

Osvježenje koje donosi sportski izgled

Novi izgled donosi prilagodljiva LED prednja svjetla inspirirana onima na većoj Kiji EV9 i nadolazećim EV3 i EV5.

Prednje rešetke su također proširene i daju agresivniji izgled. Kontrastna sjajna crna ploča stražnjeg kraja sada je podijeljena u tri segmenta s oštrijim rubovima, što daje više sportski izgled.

Jača baterija znači veći domet između punjenja

Baterija EV6 od 77.4 kWh zamijenjena je jedinicom od 84 kWh novog dizajna, koja, prema korejskim homologacijskim testiranjima, omogućuje domet od gotovo 500 kilometara između punjenja. To je dvadesetak kilometara više od 474 kilometra, koliko je stariji model prešao u korejskom testnom ciklusu.

To sugerira da bi se domet EV6 prema europskim WLTP testovima mogao povećati s oko 530 kilometara, koliko je prethodno postigao početni model Air, na oko 550 kilometara. Ipak, specifikacije novog EV6 za UK i Europu tek trebaju biti potvrđene.

Pogonski sklop je nepromijenjen: tu je sustav s jednim motorom koji šalje 226 KS na stražnje kotače i sustav s dva motora i pogonom na sva četiri kotača s 321 KS.

Kia tek treba razjasniti hoće li vrhunski EV6 GT s 577 KS također biti prilagođen. Noviji Ioniq 5 N Hyundaijevog srodnog brenda temelji se na istoj platformi i daje 641 KS, što sugerira da bi povećanje za GT moglo biti u planu.

Insajderi kažu da je revidirani EV6 napravio korak naprijed u kvaliteti materijala i napravio male stilske izmjene, koje uključuju preoblikovani upravljač i elegantniji infotainment zaslon osjetljiv na dodir.

Novi operativni softver

Zaslon pokreće novi operativni softver, koji nudi ugrađene usluge strujanja videa i glazbe te poboljšanu glasovnu kontrolu. Softver za upravljanje automobilom sada se također može ažurirati bežično, što znači da ne treba ići u autosalon radi nadogradnje.

Korejske isporuke novog EV6 počet će sljedeći mjesec. Očekuje se da će prodaja u Velikoj Britaniji započeti do zime.

Pročitajte više