FOTO Porsche Carrera GT vrijedan 1.5 milijuna eura na tretmanu uljepšavanja u Zagrebu

PORSCHE Carrera GT spada u red najcjenjenijih automobila u povijesti. 

Automobil je to kakav se ni od Porschea nije očekivao. Pokretan V10 motorom, ovaj je supersportski automobil osvojio srca mnogih čim se pojavio 2003. godine na Ženevskom salonu automobila. Tako je i danas, dva desetljeća nakon premijere, jer ovaj auto je tada pomicao granice, a i danas ima puno toga reći i pokazati. 

Pokretan 612 KS snažnim motorom izvorno nastalim za potrebe 24 sata Le Mansa, ovaj je automobil bio pionir upotrebe karbona i superlake gradnje. 3.9 sekundi potrebno je da dostigne 100 km/h, a nakon 9.9 sekundi je na 200 km/h. Ne posustaje sve do 330 km/h. Podsjetimo, bilo je to prije dvadeset godina!

Do proljeća 2006. godine proizvedeno je svega 1270 primjeraka. Jedan je stigao i u Zagreb, a sudeći po dostupnim informacijama, tu će i ostati. Odmah po dolasku izazvao je velik interes gdjegod se pojavio, a ne sumnjamo da će tako biti i ubuduće.

Pogotovo sada, nakon što je prošao tretman uljepšavanja u jednom zagrebačkom detailing centru. Kako doznajemo od izvođača, automobil je dobio zaštitnu prozirnu foliju, a cijeli proces traje do 10 dana. 

Mate Rimac je vlasnik Carrere GT

Opće je poznato da je Mate Rimac zaljubljenik u brzinu i brze automobile, a pritom mu benzinske pare nisu nimalo odbojne. Naprotiv, i sam je u nekoliko navrata tvrdio kako je "petrolhead" te kako želi u ergeli imati najbolje od najboljih. A tu definitivno spada i Carrera GT. 

Upravo je Carreru GT spomenuo kao sastavni dio popisa za neku buduću kupovinu. Govorio je tako 2019. godine za Top Gear. "Kupio bih hrpu cool automobila, SLR ili Carrera GT", kazao je Rimac, "ali nisam materijalist." Nedavno se javio i na jednoj FB grupi gdje je odlučio potražiti savjet za izbor nove registarske pločice za svoj auto. 

Nedavno je u intervjuu za svog prijatelja Mishu Charoudina otkrio i svoju kolekciju, a koja uključuje, naravno, Bugatti Chiron, prije spomenuti Mercedes SLR, ali i automobile njegove supruge. Posebno mjesto ima baby-Bugatti. Na kraju otkriva i gdje je Carrera GT.

Konačno, Carrera GT je već viđena u i ispred prostora Rimac Automobila na zagrebačkom Jankomiru. Nakon svega, jedino otvoreno pitanje je gdje je uspio nabaviti automobil. 

 

Pročitajte više