FOTO,VIDEO Upoznajte novi Volvo XC60, najsigurniji auto u klasi

 Foto: Volvo

SUPER uspješni XC60 je nakon devet godina dobio nasljednika. 
 
Najprodavaniji kompaktni SUV premium štiha u Europi dobio je nasljednika, a prvi dojam potvrdio je pretpostavke kako će serija 90 biti uzor svim budućim modelima švedskog proizvođača. 
 
U Volvu su sigurni kako je XC60 jedan od najsigurnijih automobila u povijesti, a pritom se oslanjaju na najnovije tehnologije. Jedna od novosti je tako Steer Assist koji je pridružuje City Safety sustavu, a koji u kombinaciji sa ostalim sustavima doprinosi aktivnoj sigurnosti. Opcijski Pilot Assist omogućit će autonomno upravljanje pri brzinama do 130 km/h.
 
A kako vam ne bi bilo zagušljivo tu je CleanZone četiri-zonska klimatizacija sa pročišćavanjem zraka koja će vam ponuditi svježi skandinavski zrak, stoji u priopćenju. Ostatak novosti je preslika onog što nudi serija 90. 
 
Predviđena je bogata paleta motora na čijem vrhu je T8 Twin Engine plug-in hibrid sa preko 400 KS i ubrzanjem do 100 km/h u 5,3 sekundi. U ponudi dizelaša su dvije opcije, sa 190 i 235 KS, dok će u benzinskoj ponudi glavnu riječ voditi T5 sa 254 KS, odnosno T6 sa 320 KS. 
 

Pročitajte više