FSB karting kup

18. LIPNJA održava se prvi FSB karting kup, natjecanje vozača amatera. Projekt je to namijenjen svim obožavateljima brzine, koji če moći svoje vozačko umijeće pokazati na stazi u kontoliranim i sigurnim uvjetima.

Radi se o timskom obliku natjecanja, a pravo sudjelovanja imaju isključivo vozači amateri. Oni su okupljeni u ekipama po četiri vozača, a svaka ekipa ima kapetana koji određuje redoslijed nastupa vozača za vrijeme utrke, kao i službenom treningu za osvajanje startnih pozicija. Tijek utrke je takav, da se vozači pojedine ekipe međusobno izmjenjuju nakon deset minuta vožnje zaustavljanjem u "boksu", a pobjeđuje tim koji u vremenu trajanja utrke odvozi najviše krugova.

Svi kartinzi u utrci su podjednakih karakteristika, pogonjeni Hondinim motorom od 270 „kubika“ snage 9 KS i maksimalne brzine 80 km/h. Vozit će se na na karting stazi u Španskom čija ukupna duljina  je 745 m.

Natjecanje je osmišljeno tako da se putem sponzora omogući povoljnija kotizacija za studente. Za njih je cijena 100 kn po osobi, odnosno 400 kn po timu, dok u klasi seniora kotizacija iznosi 1.200 kn po timu.

Organizator je najavio i posebnu atrakciju, trku u kojoj će snage odmjeriti brojne legende auto-sporta, među kojima su Zvonimir Martinčević, Acko Božovića, Jovica Paliković i dr.

Više o FSB Karting Kup-u, čiji medijski pokrovitelj je Index.hr možete saznati ovdje.

M.N.

Pročitajte više