Google predstavio Android Auto

Google je ovih dana, kako je to i najavljivao, predstavio Android Auto, sustav dizajniran za pružanje 'prave informacije o putu pred vama' koji radi s Android mobitelima na sličan način kao i Apple CarPlay.

'Android Auto spaja najbolje od dvaju svjetova. Dobijete povezane aplikacije i usluge na svom pametnom telefonu pomoću fizičkih kontrola optimiziranih za vožnju u automobilu' rekao je direktor za Android, Patrick Brady.

###

Korisničko sučelje slično je kao kod Android telefona, no prilagođeno je za još jednostavnije korištenje pa su tako, npr., veće ikone koje treba pritisnuti. Sustav podržava i Google Now glasovne naredbe kojima se upravlja Google Maps aplikacijom, tekstovnim porukama i kompatibilnim aplikacijama poput Google play Music. Korisnici mogu podesiti i podsjetnike koji će biti preneseni na njihove telefone.

Prvi model opremljen ovim sustavom bit će lansiran tijekom ove godine, a nekoliko proizvođača, uključujući Audi, GM, Hondu i Hyundai, već su se pridružili tzv. Open Automotive Alliance-u, udruženju posvećenom zajedničkoj platformi koja će tehnologiju u automobilu učiniti sigurnijom i jednostavnijom za korištenje.


===

Pročitajte više