GTI se vraća kući: Kako je Volkswagen spasio fanove

LEGENDARNO okupljanje obožavatelja GTI-a će opstati. 

Nakon što su lokalne vlasti odlučile otkazati domaćinstvo Wörthersee Touru i time razočarale na stotine tisuća fanova koji su ga svake godine pohodili, u priču se aktivno uključio Volkswagen. 

Na vijest je vrlo brzo reagirao sa žaljenjem i nadom da će se tradicija ipak nastaviti. I hoće jer će Volkswagen nedaleko od svoje tvornice u Wolfsburgu organizirati manifestaciju "GTI Coming Home". 

Nažalost, ove godine neće biti ništa, ali već iduće godine bit će organizirano okupljanje Volkswagenovih fanova. "Naši obožavatelji GTI-a od velike su važnosti za Volkswagen i zato nam je komunikacija s njima jako draga", kaže Imelda Labbe, članica Uprave za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagen osobnim vozilima.

Iz Volkswagena kažu da su nakon vijesti o otkazivanju GTI Meetinga na jezeru Wörthersee odlučili brzo reagirati i ponuditi svojim fanovima zamjensko rješenje. I pritom će podrška biti vjerojatno i veća. "Sukladno tome, sigurno ćemo moći ponuditi neke vrhunce i iznenađenja u nadolazećoj godini", poručila je Labbe.

Volkswagen je do sada na austrijskom jezeru znao doista iznenaditi novitetima kao što su T-Roc R, Golf GTi cabrio i GTI W12-650. Pretpostavljalo se da će ove godine predstaviti koncept ID.2 GTI. 

Podsjetimo, na prvom okupljanju 1982. godine bilo je stotinjak posjetitelja, dok je posljednjih godina prije pandemije taj broj bio oko 200.000.

Pročitajte više