Ovaj Lamborghini bi mogao biti prvi odgovor na Rimčevu Neveru

RIMČEVA Nevera je pred vratima, a osim blizanca iz Pininfarine, mogućim konkurentima nema traga. 

Htjeli to priznati ili ne, C_Two ili Nevera, jedini je električni hipersportski auto koji se trenutno nudi na tržištu, a po svemu sudeći, do kraja godine će konačno krenuti i isporuke. Neki će reći kako Tesla Roadster nudi čak i bolje performanse uz nekoliko puta nižu cijenu, no postoji problem jer Roadster još nije blizu tržišta.

Smjer je to kojim razmišlja magazin Autoevolution i pritom kao jedino moguće rješenje vidi Volkswagen grupu. Njihov put elektrifikacije je jedini dovoljno brz, a njihov kapacitet dovoljno velik da takvo što proizvedu. Pitanje je samo ima li toliko volje.

Dogodi li se ipak da Volkswagenova grupa odluči proizvesti hipersportski auto, on bi mogao nositi Lamborghinijev logo. Lamborghini je već ranije objavio kako prvi električni model planiraju lansirati u naredne četiri godine, a to vrlo vjerojatno znači kako će im trebati pomoć Volkswagena.

 

MEB platforma tu ne prolazi, dok bi PPE koju koriste Porsche Taycan i Audi e-tron GT bila izglednija. Ipak, postoje naznake kako VW razvija još jednu platformu vezanu za velike SUV-ove i obiteljske automobile. Stoga je najveća vjerojatnost da naprave model koji bi bio na pola puta između Taycana i Estoque, kao veliki coupe. Naravno, ostaje otvorena i opcija električnog SUV-a koji bi bio brži od Urusa.

Kad-tad Lamborghini će ponuditi električni model, a dizajner Hannes John daje jedan prijedlog kako bi električna zamjena za Huracan mogla izgledati. Ono što je sigurno je da će Lamborghini u tom slučaju morati revidirati dizajnersku recepturu, a sve kako bi se prilagodio potrebama električnog pogona. Također, uklanjanje klasičnog motora otvorit će slobodni prostor, pa se može nagađati kako će Lamborghini smanjiti svoje modele. 

Pročitajte više